fbpx

ATP Ejendommes nye hovedkontor

Transformation fra inderst til yderst

Se mere

ATP Ejendommes nye hovedkontor

Transformation fra inderst til yderst

Læs projektets egen beskrivelse

Identitet og fællesskabsfølelse er to vigtige nøgleord for ATP Ejendommes nye hovedkontor i København, hvor genanvendte materialer kobler fortid og fremtid i ejendomsselskabet for de 120 medarbejdere, der har sin daglige gang i den historiske københavnerejendom. Som integreret rådgiver har Swecos arkitekter og ingeniører renoveret og indrettet den markante A-formede rødmurede ejendom på hjørnet af Hammerichsgade og H.C. Andersens Boulevard til ATP Ejendommes nye kontordomicil. Totalrenoveringen af bygningen fra 1917 tager afsæt i ønsket om at transformere lejemålet på 2. sal til en moderne arbejdsplads, som følger ATP Ejendommes egne visioner for fremtidens kontorer og hvor materialer og interiør i stor stil er genanvendt fra andre lejemål.

Blik for brugerne

En moderne arbejdsplads der understøtter tværorganisatorisk samarbejde En væsentlig faktor for totalrenoveringen af bygningen har været at skabe en arbejdsplads, der gør det let både at arbejde hjemmefra og på kontoret, sikre tværorganisatorisk samarbejde og at skabe en moderne arbejdsplads, som gør det attraktivt at møde ind på kontoret. Vi har skabt en arbejdsplads med masser af mulighed for at samles, vidensdele og samarbejde på tværs. Et eksempel på dette er den store fælleszone i hjertet af kontoret, som indeholder både flexpladser, projektrum, bibliotek, lounge og café/køkken. ”Arkitekturen og æstetikken er virkelig god. Den aktivitetsbaserede indretning, der kun indeholder skriveborde til to ud af tre medarbejdere, differentierer sig meget fra traditionel kontorindretning, men kan præcis de samme ting. Vi er ikke gået på kompromis med nogen funktioner, men niveauet er løftet markant. Vi har genanvendt og upcyclet materialer og møbler. Og vi har gjort det inden for en økonomi, der kan sammenlignes med en almindelig kontorindretning. Det kan vi godt være stolte af – og det kommer vi til at trække på, når vi fremover skal rådgive og hjælpe vores kunder i deres lejemål,” Mads Wilkenschildt Larsen, Senior projektleder, ATP Ejendomme

Inspirerende ressourcetiltag

Hvor fortidens materialer skaber fremtidens arbejdsplads I tæt samarbejde med ATP Ejendomme har Swecos arkitekter indrettet de 2.500 m2 med bæredygtige løsninger uden at gå på kompromis med kvalitet, stoflighed og stemninger, mens Swecos ingeniører og eksperter i bygningsdrift har gennemgået og kortlagt de eksisterende forhold forud for den ’indvendige’ transformation af bygningen, bl.a. for at optimere indeklima, lys og akustik. På ATP Ejendommes nye kontor er eksisterende møbler og træ bl.a. omdannet og genbrugt til at lave specialinventar, eksempelvis gulvplanker som er renset, repareret og slebet, og har fået nyt liv som specialdesignet inventar i form af bl.a. højborde, bænke, samtalebåse, inventar i receptionsarealet og borde i mødecentret på det nye kontor. Til vægbeklædningen på det nye kontor er der brugt gamle korkpropper blandet med kalk - det giver et godt udtryk og fungerer effektivt akustisk, ligesom her også er brugt kalkpuds i stedet for maling i det meste af det nye kontor. Og hvor det har været muligt, er der anvendt blokke af hempcrete af industriel hamp til forsatsvægge og rørkasser; det erstatter bl.a. gasbeton og produceres uden brug af nogen form for kemi.

Eksempelværdi

Transformationen af ATP Ejendommes nye hovedkontor er et godt eksempel på, hvordan man gennem genbrug af materialer kan puste nyt liv i eksisterende bygningsmasser uden at gå på kompromis med kvalitet og historie, og samtidig bevare kultur og identitet. Grundtanken bag den omfattende transformation tager dels afsæt i at finde ind til virksomhedens DNA og vise, at det er mere end et ejendomsfirma, men også tidssvarende og tænker i holdbare og langtidssikre løsninger. Og dels at skabe og underbygge en stærk identitet og en attraktiv arbejdsplads, hvor medarbejdere engageres og inviteres til tværorganisatorisk samarbejde.

Levende bygningskultur

At finde ind til bygningens sjæl Udover at udtrykke ATP Ejendommes DNA i indretningen i den over 100 år gamle bygning, har ambitionen været at finde ind til bygningens sjæl ved at være nysgerrig og afprøvet nye alternativer til mere bæredygtige løsninger i indretningen. Swecos arkitekter har bl.a. sandblæst hele etagen, så de rå elementer som eksempelvis søjlerne og loftet træder tydeligere frem, og med genanvendelse af gulv, inventar og møbler fra ATP Ejendommes tidligere domicil og andre lejemål, er teamet lykkes med både at taget et ressourcehensyn og lidt af historien med i de nye rammer. Valget om at genanvende en række materialer og inventar handler ikke kun om bæredygtighed, men også om at skabe genkendelighed blandt medarbejdere og gæster i huset. Et eksempel her er bygningens bibliotek, hvor en lædersofa og reoler er hentet fra det gamle hovedkontor, men suppleret med nye stole, der stilmæssigt passer til. Swecos eksperter har desuden også arbejdet med behovsanalyse og brugerindvolvering og har i den forbindelse bl.a. opnået m2-optimering, hvilket er med til at minimere driftsomkostningerne.

Parter bag projektet

Bygherrer: ATP Ejendomme / Totalrådgiver: Sweco (arkitekt- og ingeniører) / Hovedentreprenør: Tømrerfirmaet Steen Jensen / Øvrige samarbejdspartner: Loudliving, Stykka, Holmris B8 /
Areal: 2.500 m2, 120 medarbejdere

Yderligere information om projektet

https://indret.dk/Kontor-indretning--Medarbejderne-skal-have-lyst-til-at-komme-paa-arbejde

Sted

Hammerichsgade 14
1611 København V

Fotos: Sweco Danmark

Realiseret

2023

Indstillingsår

2024

Anvendelse

Erhverv

Areal

501-5.000 m²