fbpx

Arbejdsro i den gamle biograf

Læs projektets egen beskrivelse

Arbejdsro i gammel biograf
Vest-teatret, som var en biograf i det vestlige Aarhus, er i dag et spændende kontorhus. Biografen blev opført i 1957, tegnet af Knud Blach Petersen og Knud Friis, som begge siden satte stor præg på bydelen. Det forholdsvis beskedne bygningsanlæg er elegant komponeret med en lav transparent indgangsfacade mod Silkeborgvej. Bagved rejser den høje biografsal sig som et kompakt volumen i gule tegl. Indtil 1983 blev der vist film i Vest-Teatret, men først i 2014 blev biografen gennemgående renoveret og indrettet til kontorlokaler for virksomheden Midtconsult. I den proces har de nye indflyttere haft indflydelse på konverteringen og sat pris på at bevare fine detaljer, som de brune hultegl i selve biografen. Biografsalen er ikke længere ét rum, men glasvægge sikrer fornemmelsen af den store sal. Huset udgør i dag en arbejdsplads for ca. 30 medarbejdere i et fuldt ud moderne kontor, hvor der er tilføjet trapper, glasvægge og akustikregulerende lofter. Men husets oprindelige biograf-charme skinner fortsat igennem.

Brugskvalitet

Bygningen har en betydningen lokalhistorisk, da mange af områdets beboere mindes biograf-ture til Vest-Teatret og får i dag en hyggesnak med bygningens nye lejere om området og de nye arbejdspladser.

Bidrag til omgivelser

Bygningen fik en ny glasfacade med inddækning i kobber mod Silkeborgvej som fungerer som indgang for bygningens nuværende lejer Midtconsult. Desuden blev bygningen nænsomt renoveret for at bevare bygningens karakter med hulsten og det store biografrum.

Eksempelværdi

Vest-teatret var opført som en lille lokal biograf i Brabrand, som en selvstændig bygning. Mange biografer er blevet nedrevet, men Vest-teatret er et fint eksempel på, at det er muligt at bevare og ombygge de eksisterende bygninger til nye formål.

Solidt samarbejde

Opgaven blev udført med primært egne håndværkere og som et godt samarbejde mellem Byggeselskab Olav de Linde og de nuværende lejere Midtconsult.

Parter bag projektet

Bygherre, arkitekt, håndværkere: Olav de Linde
Ingeniør: Olav de Linde i samarbejde med Midtconsult

Sted

Silkeborgvej 620
8220 Brabrand

Realiseret

2014

Indstillingsår

2016

Anvendelse

Erhverv

Areal

501-5.000m2