fbpx

Andelsboliger på I.G. Smiths Allé

Afskærmning med glas for mindre støj og store varmebesparelser

Se mere

Andelsboliger på I.G. Smiths Allé

Afskærmning med glas for mindre støj og store varmebesparelser

Læs projektets egen beskrivelse

Andelsboligforeningen I.G. Smiths Allé 11-33 i Hvidovre gennemgik i 2013 en større renovering. 77 nye altaner lukket med glas og afskærmning af bebyggelsens svalegange var blandt forbedringerne. Begge dele kom fra Windoor Danmark.

Bebyggelsen ligger lige ud til Holbækmotorvejen. Det giver selvsagt en masse trafikstøj, men glaslukningen af svalegangene har reduceret støjen betydeligt. Førhen kunne man ikke stå derude og føre en samtale. Det kan man nu.

Bedre nattesøvn
Ud over at føre til flere samtaler på de fælles arealer giver afskærmningen også en langt bedre nattesøvn blandt de mange beboere. Der er blevet helt stille om natten, og man kan stort set ikke længere høre de mange biler på motorvejen. Det gør, at beboerne sover langt bedre.

Afskærmningerne fra Windoor Danmark medfører også, at gangene ikke bliver nær så snavsede som tidligere. Glaslukningerne er med til at forhindre støv og skidt i at lægge sig på gangene, mens også bilos og forurening i højere grad holdes ude. Lukningerne har desuden et ABA-anlæg med røgdetektorer. I tilfælde af røgudvikling vil glaslukningen åbne sig og udlufte svalegangene, så de kan anvendes som flugtveje.

Reducering af varmeregningen
De 77 altaner lukket med glas giver ikke kun et nyt rum i lejligheden. De betyder også, at varmeforbruget er faldet markant.

Førhen kunne en beboer i en 113 m2 stor lejlighed bruge 4-5.000 kr. årligt på opvarmning. Nu er beløbet nede på max 250 kr. om året på ren varme. Det samlede gasforbrug i foreningen er desuden faldet med 20 pct.

Blik for brugerne

Glasafskærmning af både svalegange og altaner har ført til et væsentligt lavere varme- og gasforbrug.

Brugskvalitet

Mindre støj fra nærliggende motorvej = beboerne sover bedre om natten. "Vi kan stort set ikke længere høre de mange biler på motorvejen. Det er virkelig dejligt og gør, at man sover langt bedre. Jeg forstår ikke, at alle bygninger med svalegange ud til store veje ikke er lukket af pr. definition", udtaler en beboer. Afskærmning til motorvej = mindre snavs og forurening "Vores glaslukninger er med til at forhindre støv og skidt i at lægge sig på gangene, mens også bilos og forurening i højere grad holdes ude", lyder det fra Windoor Danmark. Altaner lukket med glas = reduceret varmeforbrug "Jeg kunne snildt bruge en 4-5.000 kr. årligt på at opvarme min 113 m2 lejlighed førhen. Nu er jeg nede på max 250 kr. om året på ren varme. Det samlede gasforbrug i foreningen er faldet med 20 pct., siden vi fik altanerne. Det er virkelig en forbedring, der vil noget", siger en beboer.

Parter bag projektet

Arkitekt: TPD Arkitekter
Bygherre: A/B I.G Smiths Allé
Udførende (levering og montering): Windoor Danmark

Yderligere information om projektet

http://www.windoor.dk/documents/20182/76988/2650_IG+Smith+alle_Hvidovre.pdf/69a8b5b6-1234-4ab2-88ad-48c759f2e1f8

Sted

I.G. Smiths Allé 11-33
2650 Hvidovre

Fotos: Windoor Danmark

Realiseret

2013

Indstillingsår

2018

Anvendelse

Bolig

Areal

5.001-20.000m2