fbpx

Andelsboligforeningen A/B Rødkælkebo

Autentisk renovering af facade i andelsboligforening

Se mere

Andelsboligforeningen A/B Rødkælkebo

Autentisk renovering af facade i andelsboligforening

Læs projektets egen beskrivelse

Andelsboligforeningen A/B Rødkælkebo, der er en del af en ældre ejendom beliggende i Fuglekvarteret i det københavnske Nordvestkvarter, har fået et løft. De gamle indadgående plastikvinduer uden sprosser trængte til den udskiftning. Og da Københavns Kommune fremsatte et krav om, at de nye vinduer skulle være i træ, blev resultatet en udskiftning med nye sprosseinddelte vinduer i træ. Trævinduerne i designet VELFAC Classic har smalle sprosser, der tilfører ruden autenticitet og en elegant opdeling.

I forbindelse med renoveringen var det afgørende at finde en vinduesløsning i træ, som ville matche byggeriets oprindelige stil. Selvom de nye vinduer tager hensyn til det oprindelige, er udtrykket stadigvæk anderledes end før.

Dette stillede store krav til forventningsafstemningen i forhold til det visuelle udtryk af det færdige resultat. Derfor tilbød leverandøren VELFAC som en service at stille et prøvevindue til rådighed. Takket være prøveelementet var det muligt at se med egne øjne, hvor flot sprossevinduerne ville falde ind i facadeudtrykket på den røde murstensbygning, og hvordan slutresultatet ville tage sig ud.

Inspirerende ressourcetiltag

De hvide sprossevinduer har sat prikken over i’et på den røde murstensbygning, hvor autenticitet og fine detaljer er i højsædet. Vinduerne er valgt med stor omtanke for det oprindelige udtryk, og et kriterium i forbindelse med renoveringen har været at få nyt og gammelt til at spille sammen på bedst mulige vis. Derfor er vinduerne valgt i en klassisk stil, som tilfører bygningen karakter og nyt liv og samtidig er tro mod byggeriets oprindelige takter. Hermed har facaden fået en opgradering med nye energirigtige vinduer i beboernes lejligheder såvel som i opgangene.

Eksempelværdi

Det er ikke mindst de ældre bygninger og gamle industribyggerier, der møder øjet, når man begiver sig rundt i Københavns Nordvestkvarter. Med renoveringen af A/B Rødkælkebo har andelsboligforeningen fået en ny facade i klassisk stil, hvormed det gamle og det nye går op i en højere enhed. Den ældre ejendom er således blevet renoveret med stort hensyn til bygningens oprindelige udtryk. Fremover kan både beboere og forbipasserende nyde synet af klassiske sprossevinduer, der giver nyt liv til facaden og samtidig er tro mod den eksisterende byggestil.

Levende bygningskultur

Renoveringen er udført med stor respekt for den oprindelige byggestil. Netop derfor er der valgt en vinduesløsning i et klassisk design, der tilfører bygningen autentisk karakter og flotte detaljer. Samtidig har renoveringen haft en støjreducerende effekt til gavn for andelsbeboerne, idet trafikstøjen fra de tre veje, som boligerne grænser op til, nu er blevet mindsket.

Parter bag projektet

Bygherre: Andelsboligforeningen A/B Rødkælkebo
Rådgivende Ingeniør: Bang & Beenfeldt

Sted

Fuglekvarteret i Københavns Nordvestkvarter
2400 København NV

Fotos: VELFAC

Realiseret

2020

Indstillingsår

2022, 2023

Anvendelse

Bolig

Areal

501-5.000m2