fbpx

Sprotoften

Afd. 3

Læs projektets egen beskrivelse

Afdelingen er bygget i 1954 i en meget tidstypisk stil med god håndværksmæssig kvalitet. Der er sket en gennemgribende renovering, afsluttet i 2013, som den sidste af fem etaper. Afdelingen havde før 64 lejemål, hvilket nu er nede på 44 lejemål. Der er således sket en sammenlægning af lejlighederne.

Der er benyttet løsninger, som hører til i den rigtig dyre ende, selvom det er almennyttigt byggeri. Der er således ikke sparet nogen steder. Der er bl.a. indarbejdet tilgængelighed (elevatorer) i en del opgange UDEN at det er gået ud over det oprindelige arkitektoniske udtryk. Det koster knaster! Der er gennemført en kompromisløs renovering af klimaskærmen. Der er stiftet tag med tagpap plus vingetegl ovenpå. Murværket er udkradset og fuget op på ny. Begge dele koster kassen, men det ser også ud derefter. Der er ligeledes lavet et dyrt glas-halvtag med nedløb af rustfrit stål over opgange plus nye indgangspartier af hårdtræ. Derfor er der gennemsnitligt brugt over 1 mio. kr. per lejlighed. Der er også valgt at lave en kompromisløs ”opdatering” af arealerne udenfor, så det fremstår på et højt niveau samlet set.

Tilgangen fra Landsbyggefondens side har således helt klar været, at dette byggeri har været at en grundlæggende kaliber, som gjorde det værd at bruge så mange penge på.

Vi har derfor også høstet megen anerkendelse fra mange forskellige kanter, nu hvor det hele (ca. 400 boliger) fremstår færdigrenoverede og indbydende. Forhåbentlig noget som kan appellere til nogle af de såkaldte ressourcestærke beboere, som vi gerne ser flere af i området.

Eksempelværdi

Se ovenstående beskrivelse

Økonomi og værdiforøgelse

Se ovenstående beskrivelse

Udførelseskvalitet

Se ovenstående beskrivelse

Parter bag projektet

Bygherre: AB Sprotoften Afd. 3, Nyborg
Bygherrerådgivere: Bascon
Totalentreprenør: Hansson & Knudsen A/S
Arkitekt: Arkitema Architects
Ingeniør: Moe & Brødsgaard

Sted

Sprotoften nr. 1a – 1E + nr. 2, 3 og 4.
Nyborg

Realiseret

2013

Indstillingsår

2017

Anvendelse

Bolig

Areal

501-5.000m2

Indstillet til Jubilæumsprisen 2017