fbpx

AB Niels Ebbesens Vej 23 – Renovering i den rette Frederiksberg-stil

Ordentlig renovering sikrer det gode bymiljø

Se mere

AB Niels Ebbesens Vej 23 – Renovering i den rette Frederiksberg-stil

Ordentlig renovering sikrer det gode bymiljø

Læs projektets egen beskrivelse

Gaihede, ingeniører & arkitekter har styret denne markante tagrenovering af en klassisk ejendom på Frederiksberg. Den ligger på ligger på hjørnet af Niels Ebbesens Vej og Sankt Knuds Vej og er ejet af andelsboligforeningen AB Niels Ebbesens Vej 23.
Renoveringen er noget ganske særligt, da andelsboligforeningen har prioriteret en kvalitetsrenovering, hvor det nye tag blev bygget af naturskifer, og så brugte foreningen ressourcer på at renovere alle metalelementer på taget med kobber.

Det skinnede rødbrune metal er benyttet til tagrender, skotrender, kanter og endelig som prikken over i’et, blev det fine tagtårn også belagt med helet nyt kobber.

”For os var det naturligt at få vores slidte kobbertårn beklædt med nyt kobber i stedet for det billigere zink. Vi går op i at bevare den særlige byggestil, som vores bygning har. For os handler det om herlighedsværdi. Den skal bevares, da det betyder meget for os, der bor her. Og så handler det også om bæredygtighed og at vælge materialer med lang levetid,” siger Karin Find, der er formand for bestyrelsen i andelsboligforeningen

Renoveringen har resulteret i en unik ejendom, der både glæder beboere og alle på Frederiksberg, der passerer ejendommen.

Bidrag til omgivelser

Den særlige stemning på Frederiksberg er i den grad skabt af de mange klassiske etageejendomme fra slutningen af det 19. århundrede og i de efterfølgende årtier. De giver bydelen en aura af fortid og historie, og det drager danskere i alle aldre. Men holdbarheden på de klassiske omgivelser kommer ikke af sig selv, men kun ved at de mennesker, der bor i dem, vælger at renovere og restaurere dem på den rette måde. Det har de gjort hos AB Niels Ebbesensvej 23.

Eksempelværdi

Denne tagrenovering er godt eksempel på, at æstetik og brugsværdi skal gå hånd i hånd. Det er vigtigt, at alle ejendomsejere gør en indsats for at renovere deres bygning på den bedste måde. Det giver værdi for alle og øger livskvaliteten for både beboere og forbipasserende. Samtidig er det vigtigt at holde liv i det gamle håndværk, kobbersmede-arbejde. Kobbersmede er der få af - og heldigvis har Byens Tag og Facade stadig et par stykker.

Solidt samarbejde

Et flot eksempel på, hvordan en tæt dialog og sparring mellem bygherre, rådgiver og entreprenør kan føre til et flot resultat, uden at der er ruttet med pengene.

Økonomi og værdiforøgelse

Det er svært at værdisætte denne renovering. Men at holde en bygning kvalitetsmæssigt opdateret og give den et særpræg vil drage mange mennesker og vil højst sandsynligt øge ejendommens værdi.

Udførelseskvalitet

Renoveringen har været både ambitiøs og økonomisk. Proces og metodevalg er nøje afstemt. Rådgiver og bygherre har kørt et tæt parløb.

Parter bag projektet

Bygherre: Andelsforeningen AB Niels Ebbensens Vej 23
Rådgiver: Gaihede, arkitekter & ingeniører
Entreprenør: Byens Tag og Facade

Yderligere information om projektet

http://www.dagensbyggeri.dk/artikel/103278-gamle-ejendomme-kraever-klassisk-handvaerk

Sted

Niels Ebbesens Vej 23
1911 Frederiksberg C

Realiseret

2018

Indstillingsår

2019, 2020

Anvendelse

Bolig

Areal

501-5.000m2