fbpx

Augustenborg Slot

Danmarks smukkeste arbejdsplads

Se mere

Augustenborg Slot

Danmarks smukkeste arbejdsplads

Læs projektets egen beskrivelse

Hovedbygningen på Augustenborg Slot er renoveret og ombygget til 300 funktionelle og fleksible kontorarbejdspladser. Bygningens symmetriske opbygning omkring gårdspladsen udgør en unik ramme for brugerne fra Landbrugsstyrelsen. Slottets klassiske, enkle og stilrene udtryk er bevaret, og integrationen af moderne installationer som f.eks. ventilation, el-installationer og elevatorer er gennemført med stor respekt for rummenes æstetik og det fredede slots samlede kvaliteter.
Udgangspunktet har været, at de eksisterende fysiske rammer i størst muligt omfang skulle forblive intakte, og samtidig klargøres til den nye funktion som kontorarbejdsplads ved tilføjelse få nye elementer. De to hovedtrapper er restaureret, der er opsat ny belysning og lagt nye, slidstærke gulvtæpper. Der er etableret tekøkkener, fælles opholds- og møderum, nye toiletter, samt i alt 27 åbne, flerbruger kontorrum.
Der er brugt gedigne og holdbare materialer overalt. Designmæssigt er der valgt messing til bl.a. riste til ventilation og til skiltning, ligesom messing går igen i mange af de øvrige nye bygningselementer. I samarbejde med Focus Lighting er belysningsserien Pelée, som er designet af Cubo, videreudviklet specielt til Augustenborg Slot – bl.a. tilpasset kravet om up-light og fremstillet i en pulverlakeret messing-farve.
Augustenborg Slot er bygget fra 1770-76 og har senest været anvendt som blandt andet psykiatrisk hospital. Slottet er fredet, og ombygningsarbejdet er derfor udført efter en godkendt plan fra Slots- og Kulturstyrelsen.

Brugskvalitet

Slottet har i en årrække stået tomt og tillukket efter i en periode at have været anvendt som psykiatrisk hospital. I dag er husets oprindelige store rum genskabt og rummer arbejdspladser organiseret i storrumskontorer med stor transparens og smukt dagslysindfald.

Bidrag til omgivelser

Udflytningen af de 300 statslige arbejdspladser til Augustenborg Slot skaber nyt liv i lokalområdet. Renoveringen af slottet har desuden givet et løft til gårdspladsen og skulpturparken, som danner ramme om mange kulturelle aktiviteter i løbet af året.

Solidt samarbejde

Alle parter fra bygherre og bruger til rådgiver og udførende har været dybt engagerede og bidraget til en vellykket renovering.

Økonomi og værdiforøgelse

Projektet er gennemført til tiden og til prisen.

Udførelseskvalitet

Der var i konkurrencen stort fokus på kvalitet og de enkelte designelementer i slottets interiør. Der er brugt gedigne og holdbare materialer overalt. Designmæssigt er der valgt messing til bl.a. riste til ventilation og til skiltning, ligesom messing går igen i mange af de øvrige nye bygningselementer. I samarbejde med Focus Lighting er belysningsserien Pelée, som er designet af Cubo, videreudviklet specielt til Augustenborg Slot – bl.a. tilpasset kravet om up-light og fremstillet i en pulverlakeret messing-farve. Ombygningen og renoveringen har bevaret slottets klassiske, enkle og stilrene udtryk, og integrationen af moderne installationer er gennemført med stor respekt for rummenes æstetik og det fredede slots samlede kvaliteter. Eksempelvis er kanalføring til ventilationsanlæg skjult vha en forsatsvæg langs slottets hovedskillevægge. Afkast og indblæsning er diskret integreret i de oprindelige skorstene.

Parter bag projektet

Bygherre: Bygningsstyrelsen
Bruger: Landbrugsstyrelsen
Arkitekt: Cubo Arkitekter
Ingeniør: Niras
Totalentreprenør: Hansson & Knudsen

Yderligere information om projektet

http://cubo.dk/projekt/augustenborg-slot/

Sted

Storegade 2
6440 Augustenborg

Realiseret

2018

Indstillingsår

2019, 2020

Anvendelse

Erhverv

Areal

501-5.000m2