fbpx
Se mere

AAB

Afd. 1 og 5

Læs projektets egen beskrivelse

AAB Afdeling 1 og 5, der deler baggård på Frederiksberg, er blandt Boligforeningen AAB’s ældste afdelinger. Det bar bygningerne præg af, og derfor stemte beboerne i 2013 ja til en helhedsplan, der bl.a. skulle afhjælpe problemer med det gamle tag og fremtidssikre bygningerne. Hvad omfattede renoveringen?

  • Udskiftning af taget samt etablering af ni nye tagboliger på det eksisterende tagareal
  • Nye altaner i gården
  • Etablering af terrasser til boliger i stueetagen
  • Genskabelse af altaner mod Nordre Fasanvej
  • Etablering af mini-elevatorer i stedet for de eksisterende bagtrapper
  • Brandsikring af hovedtrapper
  • Nye badeværelse i de eksisterende boliger i nr. 48 i AAB Afdeling 5
  • Etablering af fællesarealer i gården.

Tidsplan: Byggeriet blev påbegyndt i september 2014 og stod færdigt i december 2015.

Brugskvalitet

Særligt etableringen af minielevatorer i de eksisterende trappetårne i baggården har forøget brugskvaliteten og gjort boligerne bedre egnede for personer med begrænset mobilitet.

Solidt samarbejde

Der har været et godt og tæt samarbejde med Frederiksberg Kommune, som har resulteret i politisk godkendelse af ni nyetablerede boliger i et område, hvor det ellers ville være for dyrt at etablere nye boliger uden støtte. Ligeledes har der været et godt samarbejde mellem AAB og Godshåbskirken i forhold til at forskønne det grønne ”rum”, der ligger mellem kirken og afdeling 1og 5.

Økonomi og værdiforøgelse

Det faktum, at renoveringen har resulteret i ni nye boliger i den eksisterende bygning er med til at forøge ejendommens værdi og forbedre afdelingens driftsøkonomi til glæde for alle beboerne.

Parter bag projektet

Bygherren er Boligforeningen AAB og som arkitekt er valgt Rubow Arkitekter A/S . Projektet udføres i form af hovedentreprise .

Eksempler på andre virksomheder, der har været indblandet på projektet er Skou Gruppen A/S som projektleder , og Cura VVS A/S er valgt som VVS-entreprenør . Elinstallerionerne håndteres af C.O. Olver EL-Alæg A/S.

Sted

Nordre Fasanvej 48, Nyelandsvej 53-63
Frederiksberg

Realiseret

2015

Indstillingsår

2018

Anvendelse

Bolig

Areal

5.001-20.000m2

Indstillet til Jubilæumsprisen 2017