A/B EIGI

Modernisering og ansigtsløft til en smuk, ældre dame på Islands Brygge

Se mere

A/B EIGI

Modernisering og ansigtsløft til en smuk, ældre dame på Islands Brygge

Realiseret

2019

Anvendelse

Bolig

Areal

5.001-20.000m2

Beskrivelse

Udvidelse og modernisering af den gamle københavnerejendom A/B EIGI
Midt på Islands Brygge, en spytklat fra havnebadet, ligger den fine, gamle københavnerejendom A/B EIGI. Ejendommen er opført i 1907 og var en af de lidt ældre damer i det attraktive københavnerkvarter, som siden start 00’erne har fået tilføjet mange nye boligbyggerier langs havnestrækningen.

Den ældre dame har så at sige fået et ansigtsløft efter en gennemgribende renovering, og fremstår nu med nyt tag og nyrenoverede facader. Ejendommen har også fået etableret knopskydninger i form af udvidelser opad. Det har betydet, at 24 andelsboligejere har fået ekstra beboelseskvadratmeter fra det tidligere loft.

Brugskvalitet og bidrag til omgivelserne

Efter en så omfattende renovering er hele ejendommens værdi blevet hævet, energiforbruget sænket betydeligt og behovet for vedligeholdelse minimeret. Og beboerne i A/B Eigi har udtrykt stort tilfredshed med renoveringen, der også har skabt mere lys i de enkelte boliger.

Knopskydninger skaber lys og luft
Det er især knopskydningerne, som har været med til at løfte foreningens værdi. Når man har med en beboelsesejendom på denne placering at gøre, handler en stor del af renoveringsopgaven om at se mulighederne frem for begrænsningerne og tænke kreative, gode og solide løsninger. I A/B Eigi var det ikke en mulighed at sammenlægge lejlighederne, hvilket ellers er en øvelse, man ofte ser i forbindelse med renovering af de ældre københavnerejendomme.

Med knopskydningerne er det gamle loft blevet inddraget til beboelse, og 4.-salsbeboerne har fået glæde af mere plads og ikke mindst mere lys, som kommer fra de store ovenlys- og altanvinduer.

Dermed imødekommer A/B Eigi den trend, at mange foretrækker at bliver boende i byen, også når de får børn, og derfor er der rigtig mange andelsejere, som ønsker større lejligheder i takt med familieforøgelse. Det kan A/B EIGI nu tilbyde til kommende børnefamilier, og alle beboerne er da også yderst tilfredse og glade for de ekstra kvadratmeter oppe under taget.

Knopskydninger sænker energiforbruget
De ekstra kvadratmeter på toppen skaber også værdi for foreningen, ved at de får mere stabilitet ved lejlighedsskifte og de beboere, der kan blive til børnefamilier med tiden, har udsigt til at kunne blive boende på Bryggen.

Alle knopskydninger bidrager desuden til at sænke energiforbruget, da man har renoveret efter de nyeste energikrav. Dermed oplever foreningen allerede nu, at de betaler mindre i varmeudgift til trods for, at de har fået ekstra kvadratmeter.

Tagløsning
På A/B EIGI er der blevet foretaget mange gode valg i renoveringsprocessen. Det gælder for eksempel den tagløsning, beboerne har valgt, hvor de har fået naturskiffertag med fast undertag. Det er løsning, som anslås at have en levetid på 100 år. Dermed er det kun den flade del af taget, der skal vedligeholdes, og det kan foretages ved mindre, løbende renovering.

Indbydende gårdmiljø
Den totalrenoverede facade ind mod gårdsiden har bidraget til, at udtrykket i gården er gået fra en trist og arret facade til en lys og venlig bygning. Gårdmiljøet er dermed blevet mere indbydende, og gården opleves større efter renoveringen.

Samarbejde

Samarbejdet med de involverede parter har fungeret rigtig godt fra dag et. Det skyldes bl.a., at der op til udførelsesfasen blev afholdt en samarbejdsworkshop. På workshoppen fik alle parter kigget hinanden i øjnene og forventningsafstemt inden startskuddet på byggeriet. Det resulterede i, at de basale spilleregler og aftaler blev afklaret fra start, hvilket tilførte stor værdi for hele projektforløbet.

Udførelseskvalitet og værdiforøgelse

Under hele udførelsen er der blevet ført tilsyn af bygherre og hovedentreprenør, hvor kvalitetssikringsmaterialet er blevet udført via en digital platform, der har samlet og overskueliggjort al materiale for alle parter. Det har resulteret i utrolig få fejl og mangler ved 1-års gennemgangen, og det har givet en nem og gennemsigtig løsning til opfølgning gennem hele projektet.

Yderligere information om projektet

https://bangbeen.dk/beboerne-paa-toppen-af-islands-brygge/

Sted

Egilsgade 2-20 og Islands Brygge 25-27
2300 København S