ROCKWOOL Center 2

Realiseret

2013

Anvendelse

Erhverv

Areal

501-5.000m2

Beskrivelse

Eksisterende kontorbygning Center 2 på ca. 3500 m² fra 1979 var nedslidt, og energiforbruget var alt for højt. Så behovet for både energirenovering og forbedring af arbejdspladserne var til stede. Valget stod imellem at rive bygningen ned og bygge nyt eller renovere den eksisterende bygning. Vi valgte renovering, da det sparede os for 30 mill. kr i forhold til nybyg, og vi sparede miljøet ved at genbruge de bærende konstruktioner. Energiforbruget er efter en gennemgribende renovering nedbragt fra 264 kWh/m²/år til 39 kWh/m²/år – altså med 85 %, hvilket er til lavenergiklasse 2015. Indeklimaet er stærkt forbedet med mekanisk ventilation med køling samt med nyt varmeanlæg baseret på varmepumper og vertikale boringer i grunden. Fra den eksisterende bygning er fundamenter, gulvdæk, søjler, bjælker og tag genbrugt. Alle andre komponenter er udskiftet. Der er naturligvis anvendt en række af vores egne ROCKWOOL produkter til isolering af klimaskærmen, og vinduerne har rammer af ROCKWOOL.

Vedhæftet dokument (pdf)

Sted

Hovedgaden 584
2640 Hedehusene