Renovering af gammelt tissehus

  • Realiseret

    2012

  • Anvendelse

    Institution

  • Areal

Beskrivelse

Det er projektets formål at renovere det gamle stråtækte toilethus, som er et klenodie for byen, da det blev opført i forbindelse med landsudstillingen i 1909 ved Filtenborg Plads i Århus C. Formålet med renoveringen er, at huset kan blive anvendeligt for skovgruppen Anemonerne, som er en del af institutionen Solhjem. Gruppen omfatter alle familier i børnehaven, der tager imod tilbud om skovbørnehave. Fordelt i grupper på 14 i hver, som er i skoven dagligt fra kl. 9-14 året rundt.
Huset har indtil 2005 været anvendt som personligt betjent toilethus åbent for byens borgere, hvorefter huset har stået ubenyttet hen og er ikke blevet vedligeholdt frem til at Kommunen i foråret 2012 gav tilladelse til, at institutionen Solhjem kunne leje og renovere huset til brug for skovbørnehaven som beskrevet ovenfor. Husets beliggenhed og størrelse er unik til formålet, og mange forbipasserende borgere ytrer glæde over, at huset nu bliver renoveret og anvendt til et godt formål.
Renovering af huset omfatter en lang række punkter, blandt andet nedrivning af indervægge, afmontering af gamle toiletter, renovering af gulv og vægge, isolering og forbedring af loft, renovering af ydermure samt ny-tækning af det faldefærdige stråtag, oprettelse af gårdhave så børnene kan få mulighed for at plante og så i løbet af deres tid i skovgruppen.
Huset er blevet forvandlet fra skrot til slot, har skabt liv i området og bliver beundret og inspiceret af mange forbipasserende. Vi har forsøgt at få huset tilbage i de oprindelige farver og har bevaret alle de detaljer vi kunne. Huset varmes op ved hjælp af en varmeveksler og der er lagt et isolerende trægulv ovenpå det oprindelige terrazzogulv.

Mere info: https://www.facebook.com/nanna.herluf.3/media_set?set=a.4090406899066.2175893.1249549569&type=1&l=54e683d69a

Kongevejen 1 8000 Århus C