fbpx

Kedelsmedien

Læs projektets egen beskrivelse

Kedelsmedien i København er en af Holmens mest markante bygninger, opført for Flåden i 1887 til fremstilling af dampskibskedler. Bygningen blev opført med ét stort ubrudt industrirum – indrettet med en svær kranbane på hver facades inderside, således at selv meget tunge maskindele kunne håndteres i bygningen.

Kedelsmedien er fredet, men blev ved udbygningen af Holmen tillagt en mulighed for indbygning af et større kontorareal i det åbne rum.

Ved at udnytte, at kranbanerne på facaderne kunne bære en last svarende til 3 kontoretager, kunne disse nye etager indbygges som hængende konstruktioner og dermed overføre kræfterne præcist som det oprindeligt var tiltænkt.

Bygningens ophængte nye etager er friholdt af gulv og facadernes indersider, så det enorme indre rum stadig kan opleves. Det tilføjede er råt og enkelt som bygningens oprindelige dele, som uændrede er bevarede ved restaureringen.
På den måde kan bygningens historie læses gennem de mange lag af senere tilføjede detaljer og overflader.

Restaureringen og tilbygningen er udført udfra ønsket om at tilføje så lidt og så blidt som muligt, for at bevare Kedelsmediens massive, oprindelige tyngde og mystiske karakter.

Parter bag projektet

Ejer: Kedelsmedien A/S
Arkitekt og totalrådgiver: Rønne Arkitekter MAA

Sted

Danneskiold-Samsøes Allé 55
1434 København K

Realiseret

2009

Indstillingsår

2014

Anvendelse

Erhverv

Areal

501-5.000m2