fbpx

Whiskyhuset på Ærø vinder Specialprisen

06. sep 2018

Ved aftenens prisfest for RENOVER prisen blev også Specialprisen uddelt. Vinderen blev Whiskyhuset på Ærø, der er et tidligere vaskehus.

Specialprisen går til et unikt, originalt og særligt projekt, der måske ikke lever op til alle RENOVER prisens kriterier, men som stadig fortjener en særlig hæder. Og i år gik prisen så til det gamle vaskehus på Ærø, der i dag er forvandlet til et whiskyhus.

Henrik Mielke, som er medlem af nomineringsudvalget, begrundede, begrundede i sin tale, at Whiskyhuset er et forfriskende indspark i fortællingen om landdistrikternes deroute. Whiskyhuset var tidligere et gammelt vaskehus, som nu er forvandlet til Danmarks mindste whiskydestilleri i et projekt, der har været båret frem af det stærke lokale sammenhold og en masse stærke ildsjæle på Ærø.

Og der var også stor glæde at spore hos vinderprojektet:

“Det er en ære at vinde Specialprisen. Når man sidder på Ærø langt væk fra beatet, så er det rart at få bekræftet, at det, man laver, faktisk er helt okay,” siger Christina Kjerulff, der har været arkitekt på projektet.

Læs mere om projektet her.