fbpx

Vildtbanegård

Afdeling I

Læs projektets egen beskrivelse

En gennemgribende energibesparende facaderenovering har givet den tidligere meget nedslidte bebyggelse et nyt, levende og nutidigt udtryk og samtidig sænket energiforbruget for den enkelte beboer markant. Bebyggelsen er opført i 1970’erne, og omfatter 600 boliger.
Renoveringen omfatter fornyelse og efterisolering af facader, nye vinduer, altanlukninger, renovering af indgangspartier samt tilføjelse af nye altaner. De nye facader er udført i varierende formater i en vekslen mellem lyse blå/grålige nuancer som afspejler himlens nuancer. Som kontrast er indgangspartierne i stueetagen udført i perforerede plader i markante farver, hvor mønster og farver giver identitet til de enkelte blokke. Der er arbejdet meget med detaljerne, så der opstår små relief- og skyggevirkninger omkring vinduer og materialeovergange. Bebyggelsen fremstår i dag meget attraktiv og i en høj finish.
Et ekstraordinært godt samarbejde blandt parterne har sikret at renoveringen kunne afsluttes før tid og på et meget højt kvalitetsniveau.

Parter bag projektet

Bygherre: Det Sociale Boligselskab af 21. jan. 1946
Totalentreprenør: NCC
Arkitekt: White Arkitekter A/S
Ingeniør: Alectia A/S

Sted

Gildbrovej 2-68
2635 Ishøj

Realiseret

2011

Indstillingsår

2013

Anvendelse

Bolig

Areal

Over 20.000m2