fbpx

Vildtbanegaard

Afdeling II

Læs projektets egen beskrivelse

En gennemgribende energibesparende facaderenovering har givet den tidligere meget nedslidte bebyggelse et nyt, levende og nutidigt udtryk og samtidig sænket energiforbruget for den enkelte beboer markant. Bebyggelsen er opført i 1970’erne og omfatter 817 boliger.
Renoveringen omfatter fornyelse og efterisolering af facader, nye 3-lagsvinduer, altanlukninger og renovering af indgangspartier. De nye facader er udført i aluminium og tegl og opdelt i vekslende varme farver og formater, som giver liv og variation, både på hver enkelt blok men også mellem bebyggelsens forskellige kvarterer. Der er arbejdet meget med detaljerne, så der opstår små relief- og skyggevirkninger omkring vinduer og materialeovergange. Bebyggelsen fremstår i dag meget attraktiv og i en høj finish og de lukkede altaner bibringer boligerne store rekreative kvaliteter en stor del af året.
Et ekstraordinært godt samarbejde blandt parterne har sikret at renoveringen kunne afsluttes langt tid før planen og på et meget højt kvalitetsniveau.

Parter bag projektet

Bygherre: Det Sociale Boligselskab af 21. jan. 1946
Totalentreprenør: NCC, Danmark
Arkitekt: White Arkitekter A/S
Ingeniør: Alectia A/S

Sted

Gildbrovej 10
2635 Ishøj

Realiseret

2010

Indstillingsår

2013

Anvendelse

Bolig

Areal

Over 20.000m2