fbpx

Urban House

Koncepthotel i København

Læs projektets egen beskrivelse

Det tidligere Omena Hotel i København, beliggende Colbjørnsensgade 5-11, er blevet ombygget til Urban House, som er et helt nyt koncepthotel i Danmark. 

Konceptet er en hybrid mellem et hotel og et hostel fra hipster miljøet, hvor man køber sig en seng i et simpelt værelse, men til gengæld har en masse fællesarealer at opholde sig i. Fællesarealerne indeholder en række forskellige faciliteter, som er omdrejningspunktet for høj aktivitet og liv blandt hotellets gæster.

Da Omena Hotel var et bemandingsfrit hotel uden reception, har man skulle omforandre hele stueetagen i de 2 bygninger med ny reception, restaurant, bar, kiosk, opholdsrum og pentry køkken (køkken til frit brug for hotelgæster). Fællesarealerne indeholder derudover et vaskeri, bibliotek- og pool rum, spilleværelse, stilleværelse med plads til fordybelse, biograf, live scene og en Tattoo Shop.  

Gæsteværelser og badeværelser er renoverede, og der er foretaget en refurbishment af alle gæsteværelser. I det nye koncept opererer man med bunk beds (køjesenge), og derfor er antallet af senge steget væsentligt fra ca. 460 til 913 sengepladser. Der er implementeret mekanisk ventilation i hele hotellet fordelt på 4 anlæg.

Projektet er udført under stramt budget.

Parter bag projektet

Bygherre:
Pandox AB

AI har stået for:
- Arkitektrådgivning
- Bygherrerådgivning
- Ingeniørrådgivning

Samarbejdspartner:
Krook & Tjäder

Sted

Colbjørnsensgade 5 - 11
København

Realiseret

2015

Indstillingsår

2016

Anvendelse

Bolig

Areal

5.001-20.000 m²