fbpx

Bispebjerg Bakke

Lejlighedssammenlægninger

Læs projektets egen beskrivelse

Lysere boliger

Det har været et stort ønske fra bygherren – Boligforeningen for Hospitalssygeplejesker afd. 42 v. Almenbo a.m.b.a. – side, at få skabt et antal større tidssvarende lejligheder og dermed skabe et incitament for børnefamilier til at blive boende. Målsætningen har været og er at opnå en mere differentieret beboersammensætning i foreningen.

Sammenlægningerne er udført i hele opgang 7, hvorved planløsninger har kunnet udformes uden binding af eksisterende installationer. Anderledes og mere udfordrende har sammenlægningerne på bygningens øverste etage, 6. sal været. Her har de eksisterende installationer og skakte skabt begrænsninger i lejlighedernes udformning.

I alt 16 nye 3-værelses lejligheder på 75 m² er der kommet ud af sammenlægningen af 24 1-værelses lejligheder. Alle har fået helt nye overflader, køkkener, badeværelser samt udskiftning af installationer og ventilation.

Alle de nye lejlighedstyper har store opholdrum, som åbner sig mod det grønne parkanlæg og solen.

Lejlighederne fremstår lyse, rummelige og flexible. Dette understreges af klædeskabe, garderober, elskabe og radiatorer, der i videst muligt omfang er bygget ind i vægge eller placeret i nicher.

Et gennemgående element, der danner en rød tråd i sammenlægningen af lejlighederne, er de grønne glasflader, der går igen som skabslåger, stænkplader over køkkenbord samt afskærmning i brusenicher.

 

Parter bag projektet

Bygherre:
Boligforeningen for Hospitalssygeplejesker Afd. 42 v/Almenbo

AI har stået for:
- Arkitektrådgivning
- Ingeniørrådgivning
- Totaltrådgivning

Sted


2400 København NV

Realiseret

2013

Indstillingsår

2016

Anvendelse

Bolig

Areal

501-5.000m2