fbpx

Trollbeads domicil

Læs projektets egen beskrivelse

Smykkefirmaet Trollbeads nye domicil er en ombygning af en kontorbygning opført i 1964, der lå 2,6 meter tilbage ift. fortovet. Ved renoveringen var det derfor oplagt at udvide bygningen til flugt med nabobygningen.
Huset er indrettet som de klassiske handelshuse med læsseport, parkering, lager, kontor samt bolig for ejerne selv.

Bygherrens ønskede sig et indbrudssikkert glashus, der har et slægtskab med deres glas og guld smykker. Udfordringen har derfor været at lave et hus, der respekterer sit eget udgangspunkt som curtain-wall hus fra 60’erne, samtidig med går i dialog med nabobygninger. Hvordan kombinerer man et glashus med et 1700 tals byhus?

Huset består af to tykke gavlvægge, der ligesom de fleste brandgavle er to skiver, der har en helt anden udformning end husets klassiske gadefacade. Gavlene er efterisoleret og beklædt med mosaikker,
Imellem de to gavle er glastag og facade. Uden på glasset ligger en skærm af gul messing, der som et stykke tekstil, følger glassets form på tag og facader.

Ud over at være solafskærmning om sommeren, så isolerer skærmen også om vinteren, da der opstår en zone af stille luft foran vinduerne. Hver andet glasparti bag messingskærmen kan åbnes for naturlig krydsventilation og køling.

Messingskærmen har tre forskellige udtryk, som ændrer sig i løbet af døgnet:
1. Om morgenen foldes messingskærmen op foran hvert andet glasparti, og huset illuderer klassisk byhus med piller og vinduer, som nabobygninger. I løbet af dagen kan skærmene lukkes individuelt.
2. Efter arbejdstid lukkes messingskærmen automatisk i foran alle vindueshullerne, og byhuset forvandles til et indbrudssikkert gyldent smykkeskrin i alarmtilstand.
3. Ved mørkets frembrud tændes en dæmpet belysning bag messingskærmen, der præsenterer bygningen som et modernistisk glashus svøbt i et transparent filigrangardin.
Hver morgen åbnes alle skærmens huller så igen og bygningen kommer tilbage til sit normale udseende, som byhus med vinduer i mur.

Parter bag projektet

Bygherre: Lise Aagaard Copenhagen
Arkitekt: BBP ARKITEKTER AS ved Ebbe Wæhrens
Ingeniør: Orbicon
Kunstnerisk udsmykning: Lene Toni Kjeld
Messingskærm projektering: Art Andersen
Entreprenør: Kai Andersen & C.C. Brun

Yderligere information om projektet

http://bbp.dk/projekt/erhverv/toldbodgad

Sted

Toldbodgade 13
1253 København K

Realiseret

2013

Indstillingsår

2014

Anvendelse

Erhverv

Areal

501-5.000m2