fbpx

Trikotagen

Læs projektets egen beskrivelse

Fra faldefærdig fabrik til trendy business-facilitet: FDBs strikvarefabrik Trikotagen på Artillerivej 86 er blevet gennemrenoveret. Med tradition og fornyelse som designparametre er den dunkle fabrik blevet omdannet til et oplyst og udsigtsrigt New Yorker-kontor, samtidig med at bygningens autentiske udtryk er blevet gengivet.

Ejendommen blev opført af FDB i 1935 til produktionen af strikvarer, og for at blive fuldt funktionel som forretningsfacilitet kaldte såvel arkitektur som forfatning på en komplet renovering fra inderst til yderst. Siden 1970’erne har ejendommen fundet anvendelse som kontorfaciliteter, men den ind- og udvendige arkitektur bar præg af, at bygningen oprindeligt var indrettet til industriel produktion. Hvor de højt placerede vinduespartier i sin tid skabte gode lysforhold for fabrikkens ansatte, der som oftest stod op under arbejdet, blev det moderne kontorpersonales behov for dagslys og udsyn langt fra efterlevet. Faktisk sad de gamle vinduer så langt oppe, at det ikke var muligt at kigge ud.

Med henblik på at indfri ambitionen om at omdanne fabrikken til Københavns fedeste New Yorker-kontor skulle det hele laves om, lige fra facade-vinduerne til de indvendige fuger. Alt med undtagelse af ydermure og etageadskillelse blev derfor fjernet, hvilket samtidig banede vejen for et designmæssigt frirum. For f.eks. at sikre bedre lysforhold i kontorlandskabet har man forstørret vinduesarealerne. Det indebar, at teglskifterne blev fjernet og de eksisterende betonrammer demonteret, hvilket gjorde det muligt at udvide vindueshullerne nedad.

Brugskvalitet

Takket være de forstørrede vinduesarealer er der skabt et optimeret lysindfald og en forbedret udsigt, samtidig med at bygningens oprindelige stil er blevet understøttet.

Udførelseskvalitet

Tradition og fornyelse har været vigtige designparametre for hele renoveringen. Resultatet er et tidløst og råt industri-look, hvor et mix af top- og præmoderne byggestil på en og samme tid er tro mod fortiden og skuer ind i fremtiden.

Parter bag projektet

Arkitekt: Over Byen Arkitekter
Bygningsrådgiver: Christiansen & Co.
Bygherre: Ejendomsselskabet New York Amager ApS

Sted

Artillerivej 86
2300 København S

Realiseret

2016

Indstillingsår

2017

Anvendelse

Erhverv

Areal

5.001-20.000m2