fbpx

Amagerbrogade 132

Læs projektets egen beskrivelse

Med mulighed for at bygge op til 5 etager på denne grund i stedet for renovering af et forladt og misligeholdt hus på Amagerbrogade, var det en reel udfordring at se med ”developer øjne” på det eksisterende som en mulig renovering- og ikke nedrivningssag.

Selve ejendommen var i så dårlig stand at kun facaden mod Amagerbrogade og Søren Nordbys Allé har overlevet, alt andet er nyt. Der er ydermere blevet udgravet og etableret ny kælder. På denne måde er der skabt en fuldstændigt moderne bygning på Amagerbrogade, der bevarer en over 150 år lang historie de næste velsagtens 100 år.

Blik for brugerne

Grundlæggende er den nye renovering så omfattende at bygningen skal leve op til gældende BR-krav, hvilket mildest talt ikke var tilfældet før. Vinduer er udført som energivenlige, men i original sprossering og farve.

Brugskvalitet

Der blev udgravet ny kælder og skabt flere m2 inden for de eksisterende rammer, som sikrer et større lejebærende areal, og gode sammenhængende lokaler.

Bidrag til omgivelser

Bygningen ligger på kanten af Eberts Villaby, med renoveringen er der skabt en forbindelse mellem Eberts Villabys tilstedeværelse på Amagerbrogade og giver forbipasserende et hurtigt glimt af en lang historie og mulighed for ophold med udeservering.

Eksempelværdi

Bygningens historiske styrke og sjæl gør den attraktiv for brugere og mere "speciel" end et moderne og mere spekulativt byggeri. Det er en langsigtet investering som brugere og borgere vil nyde godt af i mange år frem.

Solidt samarbejde

Udviklingen blev sat i værk da den nuværende lejer var interesseret i at gå med i projektet på baggrund af at ville sikre bygningens udtryk med et funktionelt og moderne indre.

Økonomi og værdiforøgelse

Fra ruin til historisk perle.

Udførelseskvalitet

kombination af moderne byggemetoder og samtidig sikring af de historiske facader, har krævet en meget nænsom byggetilgang og i sdste ende sikret bygningens fremtidige liv i de næste 150 år.

Parter bag projektet

Ejer og udførende: Øens Murerfirma
Rådgiver: Over Byen Arkitekter

Yderligere information om projektet

http://overbyen.dk/projekter/amagerbrogade-132

Sted

Amagerbrogade 132

Realiseret

2014

Indstillingsår

2017

Anvendelse

Bolig

Areal

501-5.000m2