fbpx

Tapperiet

Læs projektets egen beskrivelse

Tapperiet er et populært offentligt spillested og ungdomskulturhus i Køge. Det er beliggende i udviklingsområdet Søndre Havn i Køge Kyst, og med planer om yderligere byggeri og boliger i området, har det på baggrund af støjgener været nødvendigt at renovere Tapperiet med henblik på at minimere disse.

Der er således skitseret med hensyntagen til såvel kulturhusets nedslidte rammer, de lydmæssige forhold samt til den nye bymæssige sammenhæng, Tapperiet vil optræde i, når byomdannelsen af Søndre Havn er afsluttet.

Tapperiet er blevet klædt på med en akustisk overfrakke – en ca. 1.200 m2 overdækning, der spænder over den eksisterende sal, og indeholder et nyt uopvarmet ‘sideskib’ på den ene side af salen. Tag og facader er beklædt med jord og græs, på en konstruktion af massive træelementer. Der er etableret lydsluser til det fri med lyddøre, som består af docking porte til containere. I dagtimerne kan sideskibet anvendes til et væld af aktiviteter, og om aftenen som foyer og opholdssted for publikum under koncerterne.

Brugskvalitet

Tapperiet har betydning for bylivet nu og er klædt på til fremtiden.

Bidrag til omgivelser

Støjrenoveret til glæde for de nye beboere i Køge Kyst område i Søndre Havn. Spiller sammen med de kommende grønne byrum, kaldet Almindingerne.

Parter bag projektet

Bygherre: Køge Kommune. Arkitekt: Tegnestuen Vandkunsten. Ingeniør: MOE A/S. Entreprenør: B. Nygaard Sørensen A/S.

Sted

Søndre Badevej 1
4600 Køge

Realiseret

2015

Indstillingsår

2016

Anvendelse

Kultur

Areal

1-500m2