fbpx

Siljangade 4-8

Konvertering af gammelt bogbinderi til moderne iværksætter hus

Se mere

Siljangade 4-8

Konvertering af gammelt bogbinderi til moderne iværksætter hus

Læs projektets egen beskrivelse

Transformation af boghandlernes gamle bogbinderi til 139 erhvervsenheder og offentlige fællesfaciliterer

Blik for brugerne

Et svært hus at indrette moderne faciliteter i og som mange nok havde valgt at nedrive istedet for at genanvende. Moderne kontorfaciliteter opført i det eksisterende bygning, hvor hele beton konstruktionen blev genanvendt.

Inspirerende ressourcetiltag

Kvarteret i og omkring Siljangade ligger tæt op af Holmbladsgadeskvarteret, som i dag fremstår med en blanding af offentlige institutioner, liberale erhverv som er ndrettet i de mange gamle inustribygninger. Bygningen Siljangade 4-8 ligger klemt inde mellem et Shurgaard Lagerbygning og HA-hovedkvarteret, en daginstitution og et vvs-firma.

Eksempelværdi

Byggeriet udmærker sig ved, at man har ville genanvende så meget som muligt uden at gå på kompromis med moderne krav og faciliteter.

Solidt samarbejde

Bygherriets parter med Nrep i spidsen og godt hjulpet at Juul & Frosts ideer har givet et godt afsæt for et godt amarbejde med MOE og Jönsson, som totalentreprenør. Alle er blevet hørt og set i processen, når der indimellem var udfordringer som skulle løses.

Levende bygningskultur

Genanvendelsegrad af byggematerialer som har et stort Co2 aftryk. Ja, i særdeleshed, fordi man har genanvendt et in-situ støbt råhus. Det vil sige at byggeiets CO2 aftryk er meget lavt. Byggeriet er efterfølgende blevet certificeret til DGNB Sølv. Byggeriet rummer udover 139 kontorlejligehder en offentlig restaurant i stueetagen, mindre erhvervslejelmål i stueetagen med udadvendte aktiviteter, samt en formiddabel tagterasse til disposition for hustes mange brugere.

Parter bag projektet

Bygherre: NREP A/S
Totalentreprenør Jönsson a/s
Arkitekt: Juul & Frost Arkitekter
Ingeniør: MOE A/S

Yderligere information om projektet

www.jonsson.dk

Sted

Siljangade 4-8
2300 København S København

Realiseret

2021

Indstillingsår

2022

Jubilæumskategori

Erhverv

Areal

5.001-20.000m2