fbpx

Siljangade 4-8

Konvertering af gammelt bogbinderi til moderne iværksætter hus

Se mere

Siljangade 4-8

Konvertering af gammelt bogbinderi til moderne iværksætter hus

Se flere af projektets billeder

Realiseret

2021

Indstillingsår

2022

Jubilæumskategori

Erhverv

Areal

5.001-20.000m2

Læs projektets egen beskrivelse

Transformation af boghandlernes gamle bogbinderi til 139 erhvervsenheder og offentlige fællesfaciliterer

Energikrav og bæredygtighed

Et svært hus at indrette moderne faciliteter i og som mange nok havde valgt at nedrive istedet for at genanvende. Moderne kontorfaciliteter opført i det eksisterende bygning, hvor hele beton konstruktionen blev genanvendt.

Brugskvalitet og bidrag til omgivelserne

Kvarteret i og omkring Siljangade ligger tæt op af Holmbladsgadeskvarteret, som i dag fremstår med en blanding af offentlige institutioner, liberale erhverv som er ndrettet i de mange gamle inustribygninger. Bygningen Siljangade 4-8 ligger klemt inde mellem et Shurgaard Lagerbygning og HA-hovedkvarteret, en daginstitution og et vvs-firma.

Eksempelværdi

Byggeriet udmærker sig ved, at man har ville genanvende så meget som muligt uden at gå på kompromis med moderne krav og faciliteter.

Samarbejde

Bygherriets parter med Nrep i spidsen og godt hjulpet at Juul & Frosts ideer har givet et godt afsæt for et godt amarbejde med MOE og Jönsson, som totalentreprenør. Alle er blevet hørt og set i processen, når der indimellem var udfordringer som skulle løses.

Udførelseskvalitet og værdiforøgelse

Genanvendelsegrad af byggematerialer som har et stort Co2 aftryk. Ja, i særdeleshed, fordi man har genanvendt et in-situ støbt råhus. Det vil sige at byggeiets CO2 aftryk er meget lavt. Byggeriet er efterfølgende blevet certificeret til DGNB Sølv. Byggeriet rummer udover 139 kontorlejligehder en offentlig restaurant i stueetagen, mindre erhvervslejelmål i stueetagen med udadvendte aktiviteter, samt en formiddabel tagterasse til disposition for hustes mange brugere.

Yderligere information om projektet

www.jonsson.dk

Sted

Siljangade 4-8
2300 København S København