fbpx

Renovering af enfamiliehus Espergærde

Renovering af arkitekttegnet enfamiliehus fra 60'erne, til flere generationer.

Se mere

Renovering af enfamiliehus Espergærde

Renovering af arkitekttegnet enfamiliehus fra 60'erne, til flere generationer.

Læs projektets egen beskrivelse

Tre generationer på samme matrikel.

Projektet, der er beliggende i smukke omgivelser i Espergærde, er både en større ombygning af et eksisterende hus fra 60´erne, og en ny tilbygning. Bygherres ønske er at leve tre generationer på samme matrikel. De ønsker at kunne leve tæt, men i to separate boliger. Derfor består bygningen af 2 forskudte bygningskroppe, der tilsammen skaber en helhed. Forskydningen skaber ligeledes forskellige uderum og zoner, hvor nogle er fællesarealer og andre relaterer sig mere til den enkelte bolig.

Tilbygningen opføres som en sort træbygning, og for at få et ensartet og sammenhængende udtryk efterisoleres og beklædes den eksisterende gasbetonbygning også med sort træ.

Husets originale anatomi er respekteret og har haft en afgørende betydning for dels den nye planløsning, som indordner sig efter det modulære princip huset originalt er tegnet med, men også for det visuelle udtryk. Bygningstypologien er bevaret og huset står med sit oprindelige tagprofil med med ny tagbeklædning.

Eksempelværdi

En unik pointe ved enfamiliehuset i Espergærde er, at der med en relativt lille tilbygning og samlende facade er skabt plads til 3 generationer i en markant og nutidig arkitektonisk helhed.

Parter bag projektet

Arkitekt: FoZ Arkitekter
Bygherre: Luise Holm_Rathje
Entreprenør: Hedstøm A/S Tømrer og Snedker

Yderligere information om projektet

https://realdania.dk/publikationer/faglige-publikationer/nye-boliger-i-gamle-bygninger

Sted

Fulgevangsvej 12b
3060 Espergærde

Fotos: FoZ Arkitekter

Realiseret

2023

Indstillingsår

2024

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2