fbpx

REAKTOR – REPUBLIQUE

Læs projektets egen beskrivelse

REAKTOR er Republiques nyrenoverede foyer og bar. Målet har været at skabe en anderledes teaterfoyer, der inddrager de besøgende i Republiques unikke univers samme sekund de træder ind. En amfitrappe omkranser det nye scenerum, der udgør rammen for det uventede og skæve. Ved at give plads til lokale teatergrupper rækker scenen ud i byen og bidrager til omgivelserne. Derudover er baren gennemrenoveret og fungerer både som udskænkningssted, billetluge og salgsområde for Republiques prisvindende plakater og andet merchandise. Generelt gennemsyrer Republiques stærke, grafiske identitet indretningen.

REAKTOR fremstår råt: Genbrug er hovedingre¬diensen i baren, der er beklædt med udskårne, grønne plader fra en gammel container. Sortmalede gulve og midnatsblå vægge i opspartlet marmorpuds omkranser scenerummet og giver et industrielt udtryk, mens amfitrappen i beton styrker det rå udtryk, der kendetegner teatrets øvrige rum. Råheden understreger, at det er det intime og upyntede, der er fokus på. Differentieret belysning fremhæver rummets funktion som uformelt mødested og skaber rum, der favner det store fællesskab og mere personlige møder. Renoveringsprojektet var underlagt et stramt budget, og for at sikre projektets økonomiske bæredygtighed er REAKTOR udviklet ud fra et koncept om ”håndholdt projektering”. Projektet er udviklet i en tæt og åben dialog med Republique og er et godt eksempel på, hvordan et tillidsforhold mellem rådgiver og bygherre resulterer i et anderledes renoverings¬projekt. Som en del af den økonomiske optimering har teaterets egen snedker fremstillet sofaer og andet inventar, der ellers ville have øget renoveringsbudgettet væsentligt.

Renoveringen og ombygningen af REAKTOR illustrerer, at man ikke behøver de store budgetter for at skabe velfungerende arkitektur. Kreativitet og et tæt involverende samarbejde kan også gøre det. Resultatet er et selvstændigt, identitetsskabende kulturelt og socialt mødested på Østerbro.

Brugskvalitet

Et inviterende, kulturelt mødested med muligheder for at samles i større eller mindre grupper.

Bidrag til omgivelser

REAKTOR er et selvstændigt, identitetsskabende kulturelt og socialt mødested på Østerbro, der giver plads til at de lokale kunstnere kan bruge scenen.

Eksempelværdi

Velfungerende arkitektur på et lille budget – hvor lidt skal der til for at skabe god arkitektur?

Solidt samarbejde

Tillidsfuldt og kreativt samarbejde skaber resultater.

Parter bag projektet

Totalrådgiver JJW Arkitekter
Bygherre: Republique Teater
Fotograf: Torben Eskerod (01 – 05, 07 og 08) / JJW Arkitekter (06).

Yderligere information om projektet

http://republique.dk/dk/reaktor/

Sted

Østerfælled Torv 37
2100 København Ø

Realiseret

2015

Indstillingsår

2016

Anvendelse

Kultur

Areal

1-500m2