fbpx

Ragnarock

Museum for Pop, Rock og Ungdomskultur

Læs projektets egen beskrivelse

Ragnarock er Danmarks nye museum for pop, rock og ungdomskultur. Museet ligger i et område af Roskilde, hvor den tidligere betonfabrik, Unicon, nu er blevet forvandlet til en ny kulturel bydel, kaldet Musicon.
Den overordnede intention for Ragnarock er at bevare de eksisterende, industrielle betonfabrikshaller og deres rå udtryk, og samtidig skabe en ny attraktion i form af en ikonisk tilbygning placeret ovenpå og imellem de eksisterende haller. Dermed skabes en kontrast mellem nyt og gammelt og en fortælling om områdets historie – fra industri og produktion til kulturelt samlingspunkt. Ragnarock rummer derudover en lang række offentlige funktioner, der gør museet til et nyt samlingspunkt i Musicon. Heriblandt er en stor udstillingshal, auditorium, bibliotek, pladestudier, museumsbutik og café.

Brugskvalitet

Før renoveringen var de gamle fabrikshaller på Unicon en del af et lukket industrielt område. Med renoveringen og fødslen af Ragnarock er Unicon blevet til Musicon, og området er nu blevet åbnet op som en offentlig attraktion.

Eksempelværdi

I Ragnarock er rocken og dens æstetik blevet oversat til en arkitektonisk oplevelse, der sætter nye standarder for transformation af industriel arkitektur og et varetegn i Musicon og hele Storkøbenhavn.

Solidt samarbejde

Museet er tegnet af arkitekterne COBE og MVRDV, som vandt konkurrencen om projektet i 2011. Landskabsarkitekterne er LIW Planning, projektets ingeniør er Norconsult, mens belysning er udarbejdet af Jesper Kongshau. Hovedentreprenør er B. Nygaard Sørensen.

Økonomi og værdiforøgelse

I løbet af de første otte måneder, museet har været åbent, har mere end 70.000 mennesker sat deres ben i Ragnarock. Det understreger den økonomiske værdiforøgelse af attraktionsværdi, ROMU har opnået i forbindelse med renoveringen og tilbyggeriet.

Udførelseskvalitet

Den særlige nitteform skaber en spændende sanselig overflade, som ændrer bygningens udtryk alt efter lyset. Om aftenen står bygningen dramatisk frem i det tidligere industrielle kontekst og gør bygningen nærmest skalafløs.

Parter bag projektet

– Bygherre: ROMU
– Arkitekter: COBE og MVRDV
– Landskabsarkitekter: LIW Planning
– Ingeniør: Norconsult
– Belysning: Jesper Kongshaug
– Entreprenør: B. Nygaard Sørensen

Yderligere information om projektet

http://cobe.dk/project/ragnarock

Sted


Roskilde

Realiseret

2016

Indstillingsår

2017

Anvendelse

Kultur

Areal

501-5.000m2