fbpx

Provstigaarden Assens

Tom i 13 år - Tom offentlig skole transformeret til moderne udsigts lejligheder

Se mere

Provstigaarden Assens

Tom i 13 år - Tom offentlig skole transformeret til moderne udsigts lejligheder

Læs projektets egen beskrivelse

I 13 år stod denne kolos af en ejendom lige midt i byen gabende tom. Bygningen som kan ses fra det meste af byen, og hele lillebælt var blevet forladt ved en skolesammenlægning. De to lokale Henning Sørensen og Palle Johansen bad arkitekt firmaet John Veje om hjælp til at transformere denne 50 tals kedelige klods til et moderne lejlighedskompleks. Trods manges skepsis om, at det kunne lade sig gøre i en lille by som Assens, viste det sig at være en succes. 22 lejeboliger og 4 stk ejerboliger i form af penthouse lejligheder helt oppe på toppen. Alle med en formidabel havudsigt og de øverste med udsigt fra lillebæltsbroen til spidsen af Als. Ejendommen kan stadig beundres fra alle sider og er blevet et vartegn som ses langvejs fra.

Brugskvalitet

Næsten alle lejligheder har et fantastisk lysindfald og udsigt over lillebælt. Vestvendt, så solnedgangen lige udenfor vinduet hver aften.

Bidrag til omgivelser

Se beskrivelsen ovenfor. Der er ligeledes lagt stor vægt på at det sociale skal fungere i ejendommen. Beboerne er fortrinsvis seniorer, og der er lavet gæsteværelser, mødelokale og køkken alle rum bruges flittigt, og giver et godt sammenhold.

Eksempelværdi

Kombinationen af lejeboliger og ejerboliger giver muligheder for en større diversitet imellem beboerne.

Solidt samarbejde

Lokale myndigheder har som tidligere ejer haft en stor interesse i at få ejendommen i brug, og derfor har der været et fælles mål med bygherre, og derved en fælles glæde over at nå dette mål.

Økonomi og værdiforøgelse

Der er genbrugt en meget stor andel af den eksisterende bygningsmasse fra 1950. Men ejendommen er isoleret ud fra de nyeste regler, og derved forberedt for fremtiden.

Udførelseskvalitet

At håndværk er udført i bedste klasse.

Parter bag projektet

palle johansen, assens murer-entreprenørforretning. arkitektfirmaet John Veje.

Yderligere information om projektet

www.provstigaarden.dk

Sted

provstistræde 18
5610 assens

Fotos: palle johansen

Realiseret

2016

Indstillingsår

2020, 2021

Anvendelse

Bolig

Areal

501-5.000m2