fbpx

Ombygning af 70’er villa

Renovering med respekt for det oprindelige

Se mere

Ombygning af 70’er villa

Renovering med respekt for det oprindelige

Læs projektets egen beskrivelse

Villa H16 kan ses som et eksempel på, hvordan vi kan bruge de bygningsmasser vi allerede har og videreføre dem til et nutidigt niveau fremfor at bygge nyt.
Med afsæt i villaens oprindelige arkitektur fra 70’erne er Villa H16 blevet transformeret til en nutidig bolig til en moderne kvalitetsbevidst familie anno 2020. Huset er en af sin tids skarpeste repræsentanter for en moderne nordisk boligarkitektur. Gennem sin ærlige brug af materialer, samt evnen til at omsætte form der følger funktion, virker arkitekturen holdbar og dermed tidløs. Byggestilen og ombygningen repræsenterer derfor de bestående karaktertræk og kvaliteter. Dette afspejler sig også i materialevalget, som med renoveringen er forædlet, men stadig følger den oprindelige tråd med ærlige materialer. Vi har tilført beton, træ, natursten og messing til husets oprindelige materialer og dyrket detaljerne for at understøtte husets eksisterende DNA.

Eksempelværdi

Projektet udgør et eksempel på, hvordan vi kan tilgå en eksisterende og kvalitativ ”modernistisk” bygningsmasse og bringe den helt op på højeste niveau af komfort og funktionalitet/rumfordeling. Dette sker bl.a. ved at bruge ærlige materialer, der supplerer og højner de eksisterende rammer samtidig med også at løse nutidige krav til isolering, gulvvarme og ventilation.

Levende bygningskultur

Villa H16 er et godt eksempel på et projekt, hvor der bliver gået en ekstra mil for at respektere og tilgå huset på en respektfuld måde både indenfor materialevalg og det håndværksmæssige. For at få gulvvarme er hver sten nænsomt taget op, renset og halveret for at få plads til gulvvarme. Det samme gælder ved den mindre tilbygning på 20 m² i stuen. Her er der genbrugt sten fra en nedbrudt havemur, så der var nok af de oprindelige teglsten til at udvide facaden. Den tilføjede mur, hvor der ikke var nok sten er udført i et materiale der allerede findes i huset. Den nye mur er udført i beton så den matcher overlæggeren over vinduerne. Derudover blev der lavet utallige prøver til at finde det helt præcise udtryk til fugen med strandsand i.

Parter bag projektet

Bygherre: Vivian Egebirk & Stephan Sørensen
Rådgiver/Arkitekt: ARDESS
Murerfirmaet Niels Aage Nielsen ApS

Yderligere information om projektet

https://www.ardess.dk/

Sted

Villa H16
8245 Risskov

Fotos: Af: Glottipress Foto: Andreas Mikkel Hansen

Realiseret

2021

Indstillingsår

2022

Jubilæumskategori

Bolig

Areal

1-500m2