fbpx

Nivåhøj 69-79 afd. 103

Læs projektets egen beskrivelse

Friskt & funktionelt løft til 184 almene boliger med minimale gener for beboerne.

De slidte og utætte vinduer trængte i høj grad til udskiftning
ligesom flere andre bygningselementer ved de 184 almene boliger i Nivåhøj afd. 103.

Montagen af de ny vinduer foregik ikke efter vant procedure. I de fleste tilfælde foregår vinduesmontagen udefra, men de 11 punkthuse i Nivåhøj afd. 103 var udført med ”tysker false” i betonelementerne, hvor den udvendige fals går ind foran vindueskarmene. Det var derfor kun muligt at montere vinduerne indefra, hvilket krævede lidt opfindsomhed. Den indvendige montage er krævende bl.a. fordi arbejdet foregår inde i beboernes boliger. Alle var imidlertid godt tilfredse med det resultat, som Adserballe & Knudsens’s løsninger gav. Der blev bl.a. brugt skjult montage, så der er ingen synlige skruer i karmene.

Beboerne var medbestemmende hele vejen gennem projektforløbet. Således var vinduesvalg og vinduesfarve valgt på baggrund af et prøvevindue og flertalsbeslutninger.

Renoveringen omfattede ud over udskiftning af vinduer og døre også afrensning og maling af betonfacader, efterisolering af fundamenter, nye tage, udskiftning af tagterrasser, nye terrasseværn og baldakiner, omlægning af kloak og installation af nye ventilationsanlæg.

Nivåhøj er et eksempel på god renovering, da de mange forskellige opgaver blev udført efter planen på trods af at vinduesmontagen var en særlig udfordring. Der var behov for præcis planlægning og løbende kontakt med beboerne, så de hele tiden var opdaterede på, hvad de kunne forvente, og at de blev udsat for minimale gener. Dette var med til at give beboerne en god oplevelse af renoveringen.
En af de små detaljer, som har betydet meget for beboerne, er den ny vinduesplade, der blev monteret i stedet for den gamle skrå betonfals. Det betyder, at vindueskarmen nu reelt kan bruges fx til potteplanter. Den ydre renovering bidrager til at husene nu tager sig ud som et arkitektonisk blikfang i landskabet.

Parter bag projektet

Bygherre, Boligforeningen Vibo, afd. 103 Nivåhøj
Rådgiver, JJW Arkitekter A/S
Udførende arkitekt, Friborg & Lassen A/S
Ingeniør konstruktioner, ARI byggerådgivning
Landskabsarkitekt, Kragh og Berglund
Totalentreprenør, Adserballe & Knudsen A/S

Sted


2990 Nivå

Realiseret

2014

Indstillingsår

2015

Anvendelse

Bolig

Areal

5.001-20.000m2