fbpx

Mølleholmskolen

Læs projektets egen beskrivelse

Mølleholmskolen blev opført, da Høje-Taastrup Kommune vedtog en skoleomlægning, hvor fire skoler i kommunen blev lagt sammen til to. Parkskolen og Grønhøjskolen blev officielt lagt sammen i august 2011, men flyttede endeligt fysisk sammen i oktober 2012, da om og -tilbygningen af den tidligere Grønhøjskolen stod færdig.

Om- og tilbygningen omfattende ca. 1.500 m² skole. I tråd med den nye skoles og Høje-Taastrup Kommunes ønsker og idéer, blev visionerne om at etablere en nytænkende og tidssvarende skole mødt. Der blev skabt nye læringsrum, læringscentret blev opdateret og eksisterende arealer blev omdannet til inspirerende læringsmiljøer.

Det utidssvarende ventilationssystem blev udbygget og koblet til CTS-anlægget, som det nu styres af. Det er med til at give bedre indeklima og dermed læringsmiljø.

Totalentreprisegruppen opførte nye tilbygninger til indskolings- og SFO-miljø, og der blev samtidig oprettet et hjemsted for heltidstilbud på specialområdet.

Skolens SFO er idrætscertificeret og lægger stor vægt på bevægelse for at styrke elevernes alsidige udvikling, læringsparathed, motivation og trivsel. Derfor var det vigtigt at de fysiske rammer understøtter leg, læring og bevægelse.

Danakon udførte projektet som elementbyggeri, hvor der blev benyttet præfabrikerede vægge og tagelementer af træ. Det betød, at riskoen for fugt i konstruktionerne blev reduceret. Desuden skaber det fleksibilitet, såfremt skolen ønsker udbygning eller tilpasning i fremtiden.

Samtidig betød det, at undervisningen blev forstyrret minimalt, og at læringsforløb ikke gik tabt under byggeriet.

Den oprindelige skole
Skolebygningen, der er fra 1972, er et typisk 70’erbyggeri med facader i gule teglsten. I stedet for at udbygge skolen med en forlængelse af den eksisterende planløsning, kombinerer den valgte løsning en opgradering af mange af de nuværende rum med flere mindre og en større tilbygning.

 

Blik for brugerne

Ombygning og opførelse af 1.500 m² tilbygning efter lavenergiklasse 2015

Brugskvalitet

Se ovenstående beskrivelse

Parter bag projektet

Bygherre: Høje- Taastrup Komm.
Arkitekt: Pluskontoret A/S
Ingeniørrådgiver: Danakon A/S
Totalentreprenør: Enemærke & Petersen

Sted

Mølleholmen 20
2630 Taastrup

Realiseret

2012

Indstillingsår

2017

Anvendelse

Institution

Areal

501-5.000m2