fbpx

Modernisering af 70’er villa

Respekt for originaliteten og særligt fokus på materialer.

Se mere

Modernisering af 70’er villa

Respekt for originaliteten og særligt fokus på materialer.

Læs projektets egen beskrivelse

I naturskønne Risskov tæt på skov, strand og by ligger en masse arkitektoniske perler. I et af de etablerede villaområder tæt på vandet finder vi denne villa.
Den arkitektoniske flotte villa havde mange iboende kvaliteter og et velholdt udtryk. Derfor har opgaven primært her været at få optimeret planen, så den passer til et mere nutidigt familieliv. Der har været et helt særligt fokus på materialer og inventar, som har gjort, at villaen nu efter ombygning virkelig fremstår flot og opdateret, som den fortjener. Alt inventar samt belysning er gennemtegnet og skræddersyet netop til denne bolig. Inventaret i egetræ er snedkerlavet og i samspil med en gennemgående natursten står kontrasterne smukt sammen. Varmen fra træet mod den koldere natursten får villaen til at fremstå gedigen og stilren. Det gamle røde murværk er sat endnu mere grafisk i spil ved de nye vinduesfarver i sort, hvilket har strammet det ydre udtryk op med minimale tiltag. Den sorte grafik er gennemgående også i husets bærende bjælkekonstruktion, som fremhæves ekstra ved valg af den sorte farve.

Udearealerne har været tegnet med fra starten, hvilket gør, at de nu opleves som en udvidelse af huset, når de store skydedørspartier åbnes mod den store træterrasse. Her har fokus været at få skabt en indbydende ankomst, hvor man ledes op til husets hoveddør. Samtidig med, at der er skab nære udemiljøer i høj kvalitet er der også plads til leg og privathed.

Projektet er et fantastisk eksempel på, hvordan man med de rigtige overflader, inventarløsninger og minimale indgreb i husets originale plantegning samt udtryk kan bevare mest muligt af det eksisterende udgangspunkt. Uden at bygge til er der plads til en den moderne familie og dens behov.

Samarbejdet mellem os som arkitekter, Katrine Sølvsten og Helena Feld, Sølvsten Arkitektur med bygherrerne har været tæt og utrolig givende. Samspillet mellem bygherres idéer og ønsker viderearbejdet ned i detaljen med os som arkitekter har givet et fuldendt projekt både visuelt men også som proces i det hele taget. Projektets udførende parter på byggepladsen har med stor omhu omsat tegninger og visioner for boligen. Ovenstående har i samspil givet det endelige færdige resultat de bedste forudsætninger for at boligen nu står færdig fuldstændig som det var tænkt fra projektets start.

Faglig kvalitet

Alle parter i projektet har arbejdet med stor respekt for bygningens eksisterende materialer og kvalitet. Dette har gjort, at den røde murstensvilla stadig står helt original i bla. murværket. Alle parter har arbejdet professionelt med opgaven, hvilket ikke har givet de store udfordringer. Det har været en fornøjelse, at være med hele vejen, når alle leverer som de skal.

Parter bag projektet

Bygherre: Birgitte & Torben Thomsen.
Arkitekt: Katrine Sølvsten & Helena Feld

Yderligere information om projektet

https://www.danskeboligarkitekter.dk/projekt/ombygning-af-stilren-roedstensvilla-med-fokus-paa-materialer

Sted

Vej
8240 Risskov

Fotos: Sølvsten Arkitektur, PN snedkeri

Realiseret

2023

Indstillingsår

2024

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500 m²