fbpx

Ledvogterhus nr. 41

Lejer renoverer udlejers ejendom.

Se mere

Ledvogterhus nr. 41

Lejer renoverer udlejers ejendom.

Se flere af projektets billeder

Realiseret

2018

Indstillingsår

2022, 2023

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2

Læs projektets egen beskrivelse

Ledvogterhuset, bliver købt af Haldor Topsøe og bliver brugt til personale bolig, indtil jeg får mulighed for at leje dette imod at i stand sætte & renoverer dette efter aftale med Frydenlund ejendom selskab ejet af Topsøe familien.
Huset bærer præg af misvedligehold i en sjælden grad, men kort beskrevet er selve huset fra 1897 velbevaret, men alle tiltag siden opførelsen er kassable.

Energikrav og bæredygtighed

Genbrug af "råhuset" (Bevaring værdigt!), genbrug af f. eksempel originale tegl (Købt hos Genbyg dk. Amager), tømmer, brosten m.v. Isolering af 1 sal med nye Velux vinduer, isolering af stue vægge og gulve.

Brugskvalitet og bidrag til omgivelserne

Dette bevarings værdige hus, som er tegnet af arkitekt H. Wenck, bygget i national romantisk stil, udført af stolte håndværker for DSB er et lille seværdigt åndehul for beskueren, det kan være forbipasserende til fods eller kørende med kystbanen. Omkring huset har jeg anlagt brostens terrasser, omkranset at beplantede store potter, og rejst en flagstang med vindpose.

Eksempelværdi

Jeg har i denne sag ikke skelet til egen økonomisk vinding, men føler at bidrage til bevaring af et historisk arkitekttonisk kvalitets bygning, som måske mange af dagens unge bolig ejere vil finde alt for lille i m2, men vi glemmer at i huset har der været beboet af en familie med børn helt op til 60'erne. (Se film på You Tube med titlen "Ledvogterhus Vedbæk")

Samarbejde

Jeg skal ikke være sensor på mit og ejers samarbejde, men kan kun rose de håndværkere (Ansatte i F.E.S.) der rådgav og hjalp til med renoveringen, for et eksemplarisk godt samarbejde og engagement.

Udførelseskvalitet og værdiforøgelse

Værdi forøgelsen i kroner og øre kan Frydenlund ejendoms selskab noterer sig med over en fordobling af ejendoms værdien. For lejer og bygherre en netto husleje og en uopsigelig lejekontrakt, samt årevis arbejde og et par hundrede tusinde kroner fattigere. Værdi forøgelsen for mig personlig var at bevare denne lille arkitektoniske perle for eftertiden, og måske også give et signal til kommende generationer om at 65m2 bolig sagtens kan være anvendelig, især set i lyset af accelererende klimaproblemer.

Sted

Frydenlunds Alle 25
2950 Vedbæk