fbpx

KVUC

Sankt Petri Passage

Læs projektets egen beskrivelse

Vilhelm Lauritzen Arkitekter har forestået nyindretning og modernisering af undervisningslokaler og tilhørende faciliteter til elever og lærere for KVUC – Københavns voksen-undervisningscenter – i Sankt Petri Passage.
Lejemålet på ca. 12.000 m2 ligger i en 6 etager høj bygning med facade mod Lars Lejsstræde og tilhørende bagbygning med plads til 1.500 elever.

I det tidligere gårdrum er der etableret en kantine med overliggende tagterrasse. Materialevalg og de tekniske installationer opfylder alle tidens krav til en ny og moderne skole.

Vilhelm Lauritzen Arkitekter har ydet projektforslag inklusiv indretningsplaner, myndighedsprojekt, udbudsprojekt, projektopfølgning, As Built og fagtilsyn.

Bidrag til omgivelser

Omformning af eksisterende 1800 tals københavnerejendom til moderne og tidssvarende undervisningslokaler for KVUC, samtidigt med øje for at bevare bygningens eksisterende håndværksmæssige udtryk og kvalitet.

Eksempelværdi

Det færdige KVUC blev løst hvor byggeprogrammet blev opfyldt uden at gå på kompromis med de bygningsmæssige kvaliteter.

Solidt samarbejde

Vellykket komplekst samspil mellem bygherreønsker, myndighedskrav og rådgivernes respektive udførelseskrav og den funktionelle arkitektonisk udformning.

Udførelseskvalitet

Særlige bygningsmæssige kvaliteter som f.eks. trapperum+udsmykkede lofter blev nænsomt renoverede og står i dag som en fremhævet kvalitet i bygningen. Myndighedskrav til brandforhold+adgangsforhold blev indarbejdet uden markant indgriben i bygningskroppen

Parter bag projektet

Bygherre: The Carlyle Group
Totalrådgivning: Akticon
Arkitekt: Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Ingeniør: Erik Pedersen ApS

Yderligere information om projektet

http://www.vla.dk/projekter_flash/Undervisning_2011_KVUC/index.htm

Sted

Sankt Petri Passage 1
1165 København K

Realiseret

2011

Indstillingsår

2016

Anvendelse

Øvrige

Areal

5.001-20.000m2