Kvadrat Headquaters

Renovering og ombygning af administration; kontorlokaler, mødelokaler og showroom

Se mere

Kvadrat Headquaters

Renovering og ombygning af administration; kontorlokaler, mødelokaler og showroom

Realiseret

2017

Anvendelse

Erhverv

Areal

501-5.000m2

Beskrivelse

Tekstilvirksomheden Kvadrat er en international producent og udvikler af tekstiler i bedste kvalitet til det globale marked.

Hovedkvarteret med kontorer og lagerhaller lægger sig nænsomt i landskabet ved Ebeltoft, som groet ud af bakken, det ligger i. Natur, kunst og bygninger i en treenighed, der er helt usædvanligt for en industriel virksomhed. Inde og ude er arkitekturen og kunsten samstemt og tilpasset stedet.

Fra indkørslen og ned gennem bygningerne mødes man af landskabskunst af Olafur Eliasson og Cobra-gruppen med Kattegat og Mols Bjerge som tapet. Det oprindelige bygningsmæssige hovedgreb – den lange indre gade med forskudte niveauer, ovenlys og arbejdspladser med landskabet som baggrund, er bibeholdt og videreudviklet gennem de mange udvidelser.

En gennemgående brug af stedbundne kvalitetsmaterialer, tegl, træ og uld, har vist sit værd, så bygningerne rummer en fælles identitet og sammenhæng.
Siden den første sten siden den første sten blev lagt på marken i udkanten af Ebeltoft i 1978, har huset undergået adskillige tilbygninger og forandringer i takt med Kvadrats voksende succes.
Senest den indvendige istandsættelse og transformering af kontorer, showroom og møderum, nyt indgangsparti og en større udvidelse af lagerkapaciteten inkl. nye personalefaciliteter og et lagerrobotsystem.

Eksempelværdi

Renovering og ombygning Projektet er blevet til i et samarbejde mellem den London baserede tegnestue Sevil Peach som er verdenskendt for deres visionære ideer om kontorindretning og P+P arkitekter hvis rolle har været at ”oversætte” ideer og skitser fra en udenlandsbyggemetode til dansk lovgivning og bygbarhed. Projektets primære mål var at skaffe Kvadrat flere arbejdsstationer til den stadigt voksende personalegruppe, flere mødelokaler og et større og moderne showroom på hele 320 m2 Siden opførelsen af Kvadrats HQ tilbage i slutningen af 70’erne har måden vi ønsker at ”sidde på kontor” ændret sig. Derfor blev en bærende del af den nye indretning at åbne op for de små kontorer således det smukke gangforløb, kontorer og landskabet er smeltet sammen. Dette er til glæde for både det daglige personale og husets mange besøgende fra både ind- og udland. Hovedsædet er flere gange præmieret som Danmarks bedste arbejdsplads. Hovedindgangen I 2008 blev der tilføjet et nyt indgangsparti til husets mange gæster fra både ind- og udland. Indgangspartiet er med sine rødbrune tegl indpasset det oprindelige byggeri og gennem den store tombakbeklædte dør bydes man indenfor. Gæsten træder ind i et lyst, højloftet rum hvor Olafur Eliassons smukke lysinstallation kommer til sin ret. Den meget store dør er let at åbne, idet der er indarbejdet automatik der detekterer at nogen tager i døren og dermed ”hjælper” med at åbne den. En overraskende og uventet let følelse byder velkommen til Kvadrats byggeri.

Samarbejde

Siden Poulsen og Therkildsen, i dag P+P arkitekter, tegnede og opførte hovedkvarteret i 1978, har tegnestuen været arkitekter på alle udvidelserne frem til i dag. Udviklingen af Kvadrat er et tæt samarbejde mellem bygherren, personalet, internationale indretningsarkitekter, landskabsarkitekter, kunstnere og leverandører. Der har været mange aktører, der skulle have og give plads til hinanden – alt imens huset var i fuld drift.

Bidrag til omgivelser

Virksomheden har fulgt en langsigtet strategi i tekstilbranchen og har en klar holdning til den kunst og arkitektur virksomheden repræsenterer. Derfor fremstår hovedkvarteret i dag som en homogen bebyggelse, der naturligt har udviklet sin arkitektur gennem 40 år uden af glemme udgangspunktet – de rødbrune teglkroppe, der vokser ud af landskabet.

Yderligere information om projektet

https://www.pplusp.dk/portfolio/kvadrat-hovedsaede/

Sted

Lundbergsvej 10
8400 Ebeltoft