fbpx

Henrikshave

Læs projektets egen beskrivelse

Henrikshave består af 28 arkitekttegnede villaer opført i starten af 1960’erne. De ligger smukt med udsigt over Maglemosen, der blev fredet i 1986. Fra det parklignende terræn med mosekrat og levende hegn falder lyset let ind i køkkenet.

Dette køkken fra Nicolaj Bo erstatter husets forhenværende Tectum-køkken, som var gedigent og velfungerende, men udtjent. Ejerne ønskede et nyt køkken i tilsvarende kvalitet men mindre isoleret fra resten af huset, så de fjernede den ene væg mod spisestuen. De ønskede dog at bevare en del af køkkenet og madlavningen privat og afskærmet fra selve spise- og opholdsstuen. Det ønske kom vi i møde med en højskabsvæg i tre fag. Den deler rummene og omslutter den mere lugt- og støjfremkaldende del af madlavningen fra resten af spise og opholdsstuen.

Snedkerkøkkenet er bygget i ren oregon pine, som er stringent i åretegningerne og har en varm og rødlig glød. Mens bordpladen består af massiv oregon pine, er fronterne beklædt med finér af denne træsort. Indvendigt gemmer køkkenet på fingersamlede udtræksbakker og krydssamlede bestikindsatser i massiv oregon pine, begge med en bund i blågrøn linoleum.

Set fra spisestuen har højskabsvæggens venstre fag et over- og et underskab med en niche indsat midt imellem. Nichen åbner væggens store, lyse overflade ud mod stuen. På køkkensiden er højskabsvæggens fronter derimod beklædt i en varm, blågrøn linoleum, der komplementerer farvenuancerne i oregon pine. Det midterste fag på denne side gemmer på et integreret køleskab med fodpedal og de to yderste fag på skabe med god plads til opbevaring.

Brugskvalitet

Se ovenstående beskrivelse

Udførelseskvalitet

Med denne renovering og opførelse af nyt køkken har vi tilstræbt at skabe et køkken af et kvalitet både i udtryk og funktionalitet, som gør at det komplementerer de smukt anlagt og opførte rækkehuse i Maglemose og som gør det bevaringsværdigt mange årtier ud i fremtiden.

Parter bag projektet

Nicolai Bo

Sted


Vedbæk

Realiseret

2016

Indstillingsår

2017

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2