fbpx

Håndværker Skolehjemmet

Læs projektets egen beskrivelse

Når unge fra provinsen skal på skole i København som en del af deres erhvervsuddannelse, kan de bo på Håndværker-Skolehjemmet på Ramsingvej i Valby. Håndværker-Skolehjemmet er en selvejende statsinstitution under Ministeriet for Børn og Undervisning. Ud over kost og logi tilbyder Skolehjemmet fællesfaciliteter til at understøtte undervisning og ophold samt pædagogisk personale.

Håndværker-Skolehjemmet ønskede at omdanne en eksisterende erhvervsejendom til 86 nye studieboliger. Bygningen er oprindeligt opført til FLSmidt i 1974 som en kontorejendom, der senere hen er overtaget af 3F og senest har fungeret som kontorbygning.

Selvom rammerne er af ældre dato, er alt alligevel nyt. Bygningen er blevet gennemgribende renoveret, og der er bl.a. blevet etableret en ny, total belysningsløsning. Der har været høje krav til belysningen fra bygherrens side. Ud over at den skulle være funktionel og robust, skulle den også have et æstetisk udtryk, som hjemmets beboere ville føle sig godt tilpas i.

De unge vil gerne have godt håndværk, eller som Jette Bjerre, leder af Håndværker-Skolehjemmet udtrykker det: ”Vores beboere er unge mennesker under erhvervsmæssig uddannelse, så de ved noget om, hvad godt håndværk er. Så ud over, at selve udtrykket skulle matche en ung målgruppe, så skulle belysningen også repræsentere en løsning af høj klasse”.

Blik for brugerne

Bæredygtig energirenovering

Eksempelværdi

Overalt i landet findes der ældre, lettere triste kontorbygninger, hvor det er vanskeligt at finde ny anvendelse. Samtidig er der stor efterspørgsel på ungdomsboliger. Dette projekt viser, hvordan man kan give gamle bygninger et helt nyt liv.

Parter bag projektet

Bygherre: Håndværker-Skolehjemmet
Totalrådgivning: AI Arkitekter & Ingeniører

Yderligere information om projektet

http://www.ai.dk/projekter/2014-310-haandvaerkerskolehjemmet-ramsingsvej/

Sted

Ramsingsvej 28B
2500 Valby

Realiseret

2016

Indstillingsår

2017

Anvendelse

Bolig

Areal

501-5.000m2