fbpx

Gråbrødrevej

Tønder

Læs projektets egen beskrivelse

I Tønder bymidte, tæt ved Vidaaen, ligger en 3 etagers boligblok, som er mere end 100 år gammel; bevaringsværdigt, med en central placering ud til rådhuspladsen.

Huset har i mange år stået ubeboet hen, og loftsrummet var meget simpelt fra den tid hvor der var pigekamre til. Facadefarven, gesims m.m. var falmet og sad løst i overfladen.

Nu har ejendommen fået en ansigtsløftning udvendig med nye oppudsede/ malede facader m. markering af gesims, stuk og sokkel. Nye hvide træfacadepartier, fransk altan er reetableret, kviste er indbygget nænsom i tagfladen med respekt for husets arkitektur, og nyt tegltag. Hoveddøren er den oprindelige dør, som er renoveret og stentrappen med det enkle smedejernsgelænder er renoveret.

Farvevalget er valgt ud fra de oprindelige farver vi har kunnet rekonstruere i de oprindelige kulturlag.

Indvendigt har lejlighederne i stue- & på 1. sals plan fået ny indretning med bl.a. tidssvarende køkken & badefaciliteter. Loftsetagen er nu total udnyttet til en tidssvarende egoistlejlighed med taskekviste mod syd.

Renoveringen er udført med en gennemgribende energioptimering også, hvor installationer er udført teknisk og æstetisk rafineret.

ARKITEKTER SYD APS har været totalrådgiver på projektet.

Blik for brugerne

Se ovenstående beskrivelse

Parter bag projektet

BYGHERRE: fa. LEOPARDEN A/S, fra Give
Totalrådgiver: Arkitekter SYD

Sted

Gråbrødrevej 19
Tønder

Nomineret 2017

Realiseret

2016

Indstillingsår

2017

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2