fbpx

Gammel Strand Nr. 48

Læs projektets egen beskrivelse

Vilhelm Lauritzen Arkitekter har stået for renovering, udvidelse og fremtidssikring af kunstforeningen Gl Strand midt i København.

Donationer fra en række danske fonde har gjort det muligt for kunstforeningen Gl Strand at gennemføre en renovering af foreningens bygning ved Slotsholmskanalen.

Med et budget på 48 mio. kr. har det været intentionen, at Philip de Langes historiske – og fredede – bygning fra 1750, skulle renoveres i forhold til husets oprindelige karakteristika og fremtidssikres, så foreningen i fremtiden kan byde gæster indenfor i en kunsthal af internationalt format.

Designlinie
For at kunne leve op til nuværende og fremtidige krav til udstillinger, har man tilført bygningen nye dele, som sikrer de bedste udstillingsfaciliteter, forbedrer adgangsforhold og giver plads til helt nye funktioner som bogcafé og multisal.

Det har i designprocessen været vigtigt, at adskille nye tiltag og nye materialer fra bygningens oprindelige og klassiske udtryk. Denne kontrast i materialer er afstemt med funktionerne i huset. I udstillingslokalerne er kontrasten nedtonet til en antydning, så kunsten kan dominere. I bogcaféen
og entréen er kontrasten derimod mere fremtrædende og effektfuld.

Renoveringen og ombygningen er finansieret af donationer fra A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond, Augustinus Fonden, Oticon Fonden, Knud Højgaards Fond og Montana.

Parter bag projektet

Bygherre: Kunstforeningen Gammel Strand
Arkitekter: Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Entreprenør: Pihl AS
Rådgivende ingeniører: Alectia A/S

Sted

Gammel Strand 48
1202 København K

Realiseret

2010

Indstillingsår

2015

Anvendelse

Kultur

Areal

501-5.000m2