fbpx

Folketeatrets foyer og facade

Læs projektets egen beskrivelse

Folketeatret blev bygget i 1857 som modstykke til Det kgl. Teater og har produceret folkeligt teater lige siden. Folketeatrets facade, foyer og øvrige publikumsområder trængte til et betydeligt løft. Teatrets facade fremstod mørk, anonym og kedelig, og på ingen måde inkluderende. Foyerområdet var lukket og dystert, med ringe akustik og ikke-tidsvarende publikumsfaciliteter.

Ombygningen er gennemført over en to-årig periode med to byggefaser, således at teatret har kunnet spille teater i en forkortet vintersæson. Alle funktionsområder (trapper, toiletter, garderober, installationer m.v.) er flyttet ud i bygningens sider, mure og etageadskillelser er brudt ned, og der er etableret en stor ny indbydende foyertrappe. Samtidig er salen blevet renoveret med nye stole. Projektet har stillet store krav til såvel rådgivere som entreprenører, både i forhold til kompleksiteten og de hårde deadlines.

Med ombygningen er det lykkedes at åbne teatrets facade op mod publikum og byrum, og der er skabt en smuk og indbydende facade, der venligt lyser ud i natten og inkluderer vores publikum, og som samtidig bidrager til gadens almindelige forskønnelse.

Teatret fremstår nu indbydende og inkluderende med moderne og tilgængelige adgangsforhold og publikumsfaciliteter, også for handikappede. Der er fundet en arkitektonisk og æstetisk smuk løsning, som harmonerer med den oplevelse, som publikum skal have inde i selve teatersalen. Publikum har reageret meget positivt på ombygningen, og navnlig åbenheden, akustikken og den gode stemning bliver rost.

Brugskvalitet

Renoveringen har givet en væsentlig forbedret funktionalitet for publikum og i øvrigt også teatrets medarbejdere. Foyerrummene er blevet meget bedre at bevæge sig i og anvende
Publikum roser åbenheden, akustikken, den gode stemning, og den smukke løsning.

Bidrag til omgivelser

Nørregade er en smal og mørk gade. Den nye åbne facade er et smukt bidrag til gadebilledet – både selv facaden og det at foyeren er blevet så åben og synlig fra gaden. Det hele bidrager til borgernes oplevelse af at bevæge sig igennem gaden.

Økonomi og værdiforøgelse

Ombygningen forventes at højne teatrets omdømme, og dermed en øget publikumstilstrømning. Derudover forventes øget interesse for at leje de ombyggede lokaler.

Udførelseskvalitet

Ombygningen er udført på et højt fagligt niveau, både af arkitekter og entreprenører. Navnlig ved de flotte resultater med at anvende kendte materialer på nye måder, og evnen til at forny og forbedre med respekt for bygningens historie og æstetik.

Parter bag projektet

Bygherre: Folketeatret.
Bygherrerådgiver: Albæk Byggerådgivning ApS
Arkitekt: Bertelsen & Scheving Arkitekter ApS
Entreprenør: KBS Byg A/S

Yderligere information om projektet

http://www.folketeatret.dk/

Sted

Nørregade 39
1165 København K

Realiseret

2015

Indstillingsår

2016

Anvendelse

Kultur

Areal

501-5.000m2