fbpx

Murermestervilla

Energirenovering

Læs projektets egen beskrivelse

Beskrivelse
Boligen er opført i 1917 som traditionel murermestervilla, anvendes som bolig. Efter at boligen i midten af 2013 blev solgt, besluttede de nye ejere, at der skulle gøres noget ved det dårlige energimærke, G. Boligen var isoleret med 50mm isolering i tagkonstruktionen og Leca i hulmur, krybekælder var uisoleret, vinduer med forsatsvinduer.

Renoveringen af huset blev fulgt af Energistyrelsen, som filmede 3 af Videncenter for energibesparelser i bygningers energiløsninger. Filmene skal vise det gode eksempel på en korrekt energirenovering af et alm hus. Filmene kan bruges som inspiration af alle som er interresserede i energirenovering. Filmene findes på www.sparenergi.dk, www.byggeriogenergi.dk samt på bolius’s hjemmeside. Filmene vil være med til at forankre projektet samt viderformidle de gode løsninger til en bred kreds.

Huset er blevet energioptimeret med respekt for den oprindelige arkitektur og byggestil. Taget er blevet skiftet, uden på den oprindelige isolering er der lagt en ny dampspærre som er klæbet og tapet til spær og murværk, skunk og hanebåndsloft er efterisoleret med 300 mm isolering, skråvæg er efterisoleret med 200 mm isolering med lambdaværdi 32. Gesimser er flyttet 3 skifter op for at bevare udseendet.

Hulmursisolering er skiftet fra Leca til polystyren med graffit, lambda 31.

Krybekælder er tætnet med damspærre og isoleret med 150 mm granulat.

2 vinduer er skiftet til A- mærkede.

Renoveringen af boligen er et flot eksempel på at det godt kan lade sig gøre at renovere en murermestervilla uden at ødelægge udseendet.

Parter bag projektet

BedreBolig-rådgiver og tømrer Thomas Guld
Murer Ib Larsen
Isolatør Hotpaper
Rådgiver VEB

Yderligere information om projektet

http://youtu.be/3yoyVR7PbnA

Sted

Åstræde 8
4600 Køge

Realiseret

2013

Indstillingsår

2015

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2