fbpx

Ejendom på Østerbro

En opdateret hyldest til Østerbro

Se mere

Ejendom på Østerbro

En opdateret hyldest til Østerbro

Læs projektets egen beskrivelse

Gaihede, ingeniører & arkitekter, har styret denne gennemgribende renovering af en klassisk ejendom på Østerbro i København. Den ligger på hjørnet af Øster Farimagsgade og Zinnsgade og er ejet af andelsboligforeningen AB Hjørnehuset. Renoveringen er noget ganske særligt, da andelsboligforeningen har prioriteret en grundig tilbundsgående renovering, der har ført den tilbage til det oprindelige byggeri med ornamenter, friser og kapitæler, samtidig med at den har fået et moderne look med en varm rød facadefarve.

Bygningen forener det bedste af det oprindelige samtidig med, at den favner nutiden. Renoveringen har resulteret i en unik ejendom, der både glæder beboere og alle, der passerer ejendommen. Den er et godt bud på, hvordan man bevarer den oprindelige rustikke bygning, samtidig med, at den fornyes.
Bygningen har fået renoveret facade, tag, vinduer og døre.

Brugskvalitet

Renoveringen har sikret ejendommens bygningskvalitet.

Bidrag til omgivelser

Den æstetiske værdi er stor. Detaljerne i friser og ornamenter er let at fortabe sig i, og den temperamentsfulde farve sætter gang i endorfinerne. Det er en perle at bo i og en perle at se på for alle.

Eksempelværdi

Hjørnehuset er vigtig for alle i byen, da den er det oprindelige København. Den renoverede udgave sikrer, at Københavnerne har en by, hvor de helt ned i maven kan mærke fornemmelsen af at føle sig hjemme. En moderne renovering med respekt for fortiden.

Solidt samarbejde

Et flot eksempel på, hvordan en tæt dialog mellem bygherre og rådgiver kan føre til et flot resultat, uden at der er ruttet med pengene.

Økonomi og værdiforøgelse

Det er svært at værdisætte denne renovering. Men at holde en bygning kvalitetsmæssigt opdateret og give den et særpræg vil drage mange mennesker.

Udførelseskvalitet

Renoveringen har været både ambitiøs og økonomisk. Proces og metodevalg er nøje afstemt. Rådgiver og bygherre har kørt et tæt parløb. Der er brugt de bedste specialister til at genskabe ornamenter, friser og kapitæler.

Parter bag projektet

Bygherre: AB Hjørnehuset
Rådgiver: Gaihede, ingeniører & arkitekter
Entreprenør: Karl Poulsen A/S

Yderligere information om projektet

https://www.gaihede.dk/

Sted

Øster Farimagsgade 75/Zinnsgade 2
2100 København Ø

Realiseret

2016

Indstillingsår

2017, 2021

Anvendelse

Bolig

Areal

501-5.000m2