fbpx

Det Runde Hus

Læs projektets egen beskrivelse

Huset i Søborg danner i dag den runde ramme for en børnefamilie, samt for virksomheden ‘Det Runde Bureau’. Huset er tegnet i 40’erne, opført i 1949-51 af Carl Frederik Nielsen og totalrenoveret i 2008-09. Husets tre etager giver tilsammen 272 kvm. og grunden er 1250 kvm.

Dødsboet var på det nærmeste faldefærdigt og flere af teglstenene, der var genbrugt fra 2-3 forskellige huse, knækkede da huset blev forsøgt omfuget. Der forelå ingen konstruktionstegninger hvorfor vægmalerier, der var lavet mens huset blev opført, dannede grundlag for ombygning af de mange atypiske konstruktioner. Det i forvejen vanskelige renoveringsprojekt krævede megen omtanke på grund af husets form.

Det Runde Hus, der er Danmarks første runde privatbolig, er i dag rustet til fremtiden. Alt er totalt fornyet og topisoleret og der er anvendt jordvarmeanlæg. De 4 ringe er understøbt og det flade tag har fået nyt betonlag samt to lag tagpap under den nye træterrasse. Kælderetagen er åbnet op imod haven. Nye specialproducerede vinduer, radiatorer, køkken og to nye badeværelser ect.

Carl Frederik Nielsen viste i sin tid stolt sit runde hus frem. Og i samme ånd byder husetes beboere i dag gerne nysgerrige på en rund-visning.

Parter bag projektet

Bygherre:
Pia Milwertz & Jacob Holm

Arkitekt:
Carl Frederik Nielsen

Arkitekter (renovering og ombygning):
KANT Arkitekter

Ingeniør:
Jørn Heiredal

Øens Murerfirma

Yderligere information om projektet

http://kant.dk/projekter/boliger/

Sted

Daltoftevej 16
2860 Søborg

Realiseret

2009

Indstillingsår

2014

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2