CHIMNEY HOUSE

TRANSFORMATIONEN AF EN GAMMEL VANDPUMPESTATION TIL ET UNIKT DESIGNHOTEL

Se mere

CHIMNEY HOUSE

TRANSFORMATIONEN AF EN GAMMEL VANDPUMPESTATION TIL ET UNIKT DESIGNHOTEL

Realiseret

2018

Anvendelse

Øvrige

Areal

1-500m2

Beskrivelse

Chimney House er transformationen af en gammel vandpumpestation tæt på Nordhavnen og Svanemølle badestrand til et 160 m2 unikt designhotel – det tredje i VIPPs hotelkæde.

Chimney House har sit navn fra sin bemærkelsesværdige 35 meter høje minaret-formede skorsten, som blev tilføjet til 1902-bygningen i 1928 og forsigtigt restaureret i forbindelse med projektet.

Den ikoniske skorstensbygning rummer dristige arkitektoniske interventioner, som fremhæver det oprindelige industrielle rum, samtidig med at et moderne greb og markante tilføjelser og detaljer skaber nye rum og oplevelser.

En 1. sal i stål er blevet tilføjet – som en hat på den oprindelige bygning, hvormed der skabes flere niveauer og et spektakulært indendørs atrium med 8,5 meter til loftet og ovenlys med udsigt til den gamle skorsten. Indenfor svæver 1. sal og rører ikke de ydre vægge, eksempelvis understreget i badeværelsets skyggehul mellem ydervæg og terrazzogulv.

De oprindelige buede og højtsiddende vinduer er blevet forlænget til grundniveau og isat en enkel og diskret stålramme – nogle omdannet til døre. Virkningen er et smukt lysindfald og en nærhed til haven udenfor.

En markant U-formet trappe i ekstruderet aluminium skaber afstand imellem rummets alrum og stue, og fører direkte op til 1. salens soveværelser og private terrasse.

Atriumets generøse dobbelthøjde er fremhævet af tre 5 m lange specialdesignede lamper af Perspex-skiver og et ovenlys med udsigt til himlen og skorstenen.

Dette 160 m2 hotel rummer stue, alrum med åbent køkken i direkte forbindelse, to badeværelser samt to soveværelser. Soveværelserne har med gulv til loft glaspaneler direkte kig og nærhed til alrumet nedenunder.

Designet af bygningens mange arkitektoniske detaljer skal fremhæve det oprindelige og industrielle udtryk, samt skabe en komplementerende overgang mellem det gamle og det nye.

Eksempelværdi

Omdannelsen af den gamle vandpumpestation til Chimney House har transformeret en forladt og ude-af-brug industribygning til et moderne og imødekommende hus, som hylder sin kulturelle arv og som med sin markante skorsten bliver et vartegn for et nyt boligområde.

Samarbejde

Projektet er nænsomt udviklet under hensyn til det historiske sted og kulturarven i et udbytterigt samarbejde mellem bygherre, arkitekter, entreprenør, rådgivere og kommune.

Brugskvalitet

Chimney House er et holistisk projekt, hvor rumplaner, materialer, design og detaljer skaber en moderne og formfuldendt bygning, med tæt forbindelse til udenomsområderne. Et skønt og naturligt lysindfald gennemstrømmer det indre rum, og alle værelser byder på udsigt og den til alle tider nærværende skorsten. Bygningens grundplan er nedsænket i en omsluttende og stedsegrøn have, mens 1. sal byder på lys og luft fra den private udendørsterrasse.

Bidrag til omgivelser

Omdannelsen af den gamle vandpumpestation til Chimney House har transformeret en forladt og ude-af-brug industribygning til et moderne og imødekommende hus, som hylder sin kulturelle arv og som med sin markante skorsten bliver et vartegn for et nyt boligområde.

Økonomi og værdiforøgelse

Renoveringen blev udført med hensyn til lokalplan og en bevaringsværdig kulturarv, udført i materialer og håndværksteknikker af høj standard, som garanterer kvalitet og holdbarhed i mange år for hotellets mange fremtidige gæster. Det eksterne landskab har stedsegrønne planter, som bidrager til bygningens scenografi året rundt, og ikke er meget plejekrævende.

Energikrav og bæredygtighed

Totalrenoveringen sikrer at bygningen lever op til gældende energikrav og standardparametre. Alle materialer – støbt terrazzo, aluminium, vægpuds og special producerede metalgreb er nøje udvalgt og udviklet på baggrund af deres bæredygtighed.

Udførelseskvalitet

Fra dristige arkitektoniske bevægelser til finurlige indvendige detaljer, alt er skræddersyet og tilpasset den historiske bygning. Tagets originale form er fremhævet med skarpe linjer og forandring i materialer hvilket komplimenterer den moderne tilføjelse af en 1. sal. De oprindelige indvendige murstensvægge er blevet vandskuret i en varm grå tone så stenene tydeligt fornemmes. Den tilføjede detaljerigdom er en hyldest til bygningens historiske karakter samtidig med at skildre det nye design.

Sted

STRANDØRE 5
2100 KØBENHAVN Ø