fbpx

Blegdamsvej 4

Læs projektets egen beskrivelse

Blegdamsvej 4 ligger midt i hjertet af den eftertragtede del af Indre Nørrebro, et spændende og urbant kvarter med Søerne, Skt. Hans Torv, Fælledparken og Nørreport Station indenfor 10 minutters gåafstand. Ejendommen er med sine 13 boliger, nu igen fyldt med familier, der alle sætter stor pris på at bo i en æstetisk og smuk ejendom.

Med en beliggenhed i hjertet af Nørrebro – mellem Søernes pragtfulde åbne vidder og den altid menneskefyldte plads Skt. Hans Torv, indgår ejendommen i et unikt bybillede, som med sit liv ofte sammenlignes med Parises berømte Marais-kvarter med de smalle gader, grønne område og ægte københavner vibes.

Shopping, restauranter og indkøbsmuligheder findes tæt på Blegdamsvej 4 og området er et populært åndehul midt i byen, hvor alt er lige uden for hoveddøren.

Ejendommen er fra 1859 og består i dag af et Forhus og et yndigt Baghus, der tidligere har huset Schulstad Brødbageri. Forhuset rummer 8 boliger og Baghuset rummer 5 boliger på mellem 120-252 m2. De repræsenterer derfor alle en boligtype til familier med børn, unge mennesker samt de modne livsnydere. I Forhuset har de to øverste lejligheder åbent til kip og egen tagterrasse mens lejlighederne i stueplan i Baghuset har udgang til privat gårdhave og de øverste lejligheder ligeledes har egne tagterrasser. Loftlejlighederne har alle en skøn udsigt over Københavns tårne og tage.

Trods en travl adresse igennem flere århundreder har ejendommen en særlig ro over sig og en placering, hvor dagslys strømmer ind af de store vinduer.

Alle boliger er gennemrenoveret med respekt for det eksisterende. Hver enkelt bolig er skræddersyet under hensyntagen til bygningens medfødte særpræg. Der er indrettet med moderne og funktionelle løsninger som med nye lækre køkkener og andre faciliteter imødekommer det moderne menneskes daglige behov.

Resultatet i dag er en ejendom, der har bevaret sin historie i en ny smuk forklædning. De bedste materialer er nænsomt udvalgt og der er skabt spændende og attraktive planløsninger, passende til vor tid.

Blik for brugerne

Alle badeværelser har keramiske fliser og vandbåren gulvvarme system, som bidrager til en forbedring af energiforbrug.

Brugskvalitet

Forhuset og Baghuset danner sit eget lille byrum, der orienterer sig mod baggården, gaden og byen, og smelter sammen til et urbant miljø i hjertet af Nørrebro. Lys og skygge falder forskelligt på alle dets flader og giver et livligt og varieret udtryk. Baggården får endvidere liv ved at stueetagen foruden alle indgange rummer små haveterrasser, cykelparkering og plads til ophold. Altan – og vinduestyper er kombineret forskelligt i alle boliger. Alle etager har sin egen måde at møde byen på; store altaner, penthouse terrasser, haveterrasser og store tagterrasser. Alle boliger var således solgt på meget kort tid og inden færdiggørelsen af ejendommen.

Bidrag til omgivelser

Med sin centrale placering i et unikt socialt knudepunkt på Indre Nørrebro bidrager den nænsomt renoverede bygning med til forskønnelsen af området omkring Skt. Hans Torv. At boligerne varierer i størrelse er blot med til at tiltrække forskellige typer mennesker og dermed bringe forskellige aldersgrupper sammen i det sociale byrum.

Solidt samarbejde

Fælles for alle samarbejdspartnere på projektet – bygherre, arkitekt, rådgivere samt entreprenører – har fra starten været et ønske om at skabe boligplaner med helt særlige boligkvaliteter. Håndværksmæssig udførsel har været prioriteret højt under hele renoveringen og været med til at sikre et meget højt kvalitetsniveau i den færdigrenoverede ejendom. Alle håndværksgrupper har udvist stor fleksibilitet for at gennemførelsen af projektet kunne lykkedes. Dygtige og engagerede interessenter hele vejen rundt om projektet har været med til at skabe det flotte resultat.

Økonomi og værdiforøgelse

Designlinjen på Blegdamsvej tager udgangspunkt i de rå og stilrene rammer beliggende i et moderne miljø. De moderne køkkener, store vinduespartier, nye egegulve, flotte fyldningsdøre og høje gulvpaneler giver et spændende arkitektonisk modspil. Alle køkkener er specialtegnet i en malet gråblå nuance med røget bordplade i eg, messinggreb og messing armatur. Og som et af de første boligprojekter er det verdenskendte KitchenAid mærke leverandør af alle hårde hvidevarer i køkkenerne.

Udførelseskvalitet

Der har fra alle involverede parters side været stort fokus på detaljerne i ejendommen. Et højt kvalitetsniveau i alle valg og løsninger er resultatet af et tæt og konstruktivt samarbejde igennem hele projektet – fra idé, udvikling til færdiggørelse, hvilket nu kommer ejere, naboer til ejendommen og hele området til gode. Ejendommens historiske kendetegn af ro og lys fortsætter.

Parter bag projektet

Bygherre: Blegdamsvej 4 Aps
Rådgivende ingeniører: Øllgaard Rådgivende Ingeniører A/S
Udførende hovedentreprenør: Copenhagen Construction BV4
Arkitekt: Danielle Siggerud Architects - Danielle Siggerud, Arkitekt MAA

Yderligere information om projektet

https://www.copi.dk/projekter/#prettyPhoto

Sted

Blegdamsvej 4
2200 Nørrebro

Realiseret

2016

Indstillingsår

2017

Anvendelse

Bolig

Areal

501-5.000m2