fbpx

Ammekærgård

Læs projektets egen beskrivelse

AMMEKÆRGÅRD – en nedrivningstruet ejendom fik lov at overleve –
mødet mellem fortid og nutid.

Ammekærgård er opført i 1886 og er en tidligere landbrugsejendom. Gården ligger i Udsholts uspolerede natur nær Kattegat. I 2005 købte Mogens Nielsen gården med visionen om at restaurere den efter gårdens originale udseende, dvs. at alle bærende konstruktioner og ydre vægge er de oprindelige fra 1886. Mødet mellem det oprindelige og det moderne blev således centralt i restaureringen.
En gennemgribende renovering er fornylig afsluttet, og Ammekærgård fremstår nu stilfuld med en atmosfære, der oser af ægte dansk hygge.

Ammekærgård rummer i dag seks ferielejligheder, og bevæger man sig indenfor mærker man tydeligt en stemning af nostalgi, traditioner og kvalitet. Lejlighederne fremstår enkle i sine anslag. Simple, rene og smukke detaljer, som rå trægulve, gamle staldvinduer og synlige bærende konstruktioner, der matcher den omgivende natur fører én tilbage i tiden. Som kontrast hertil står de kridhvide vægge og den moderne indretning, der giver gården og ferielejlighederne et nyt og frisk pust.
Yderligere er det gamle hønsehus restaureret og er nu et meget smukt fælleshus, der ligesom gården er renoveret med respekt for det oprindelige fx er de gamle kampsten i ydrevæggen bevaret (se billedet).

Gården er nu parat til at danne ramme for dejlige ferieminder med fokus på familien og nærvær, den har bevæget sig fra ”skrot til slot”, derfor synes vi, at Mogens’ arbejde fortjener en belønning.

Parter bag projektet

Hovedentreprenør: Snedkermester og aut. kloakmester Mogens Nielsen.Mogens Nielsen har gennem sit mangeårigt virke som selvstændig håndværkesmester forestået otalrenovering af flere ældre og tidligere landbrugsejendomme bl.a. i Allerød kommune.

Sted

Agerkær 18
3230 Udsholt Strand, Gilleleje

Realiseret

2012

Indstillingsår

2014

Anvendelse

Øvrige

Areal

501-5.000m2