fbpx

AKB Lundtoftegade

Læs projektets egen beskrivelse

AKB Lundtoftegade har fået en ny identitet! En samlende helhedsplan for bebyggelsen på Nørrebro har med fokus på tryghedsskabende og boligsociale tiltag samt spændende, arkitektoniske greb gjort den tidligere ghetto til et rart og trygt sted at bo – nye beboere er flyttet til, og hærværket er reduceret med 80 %.

Projektteamet har i fællesskab med beboere og brugere af bebyggelsen arbejdet intenst med en række elementer, som alle har været med til at løfte AKB Lundtoftegade til en bebyggelse med et varieret boligudbud og beboersammensætning i grønne omgivelser og med et aktivt beboerdemokrati til glæde for alle nuværende og ikke mindst kommende beboere.

Moderniseringen af flere af de lave blokke, der tegner afdelingen mod Lundtoftegade, er kernen i renoveringsprojektet. Hvor blokkene tidligere virkede afvisende, fremstår de nu inviterende og åbne med nye facader i glas, hvor arkitekterne har arbejdet intenst med skabelsen af en identitetsfølelse for bebyggelsens beboere via formidling af stedets historie.

Parter bag projektet

Bygherre: AKB Lundtoftegade
Administrator: KAB
Arkitekt og totalrådgiver: Pålsson Arkitekter AS
Ingeniør: Danakon a/s Rådgivende Ingeniører F.R.I.
Hovedentreprenør: B. Nygaard Sørensen A/S

Sted

Lundtoftegade 5-81
2200 København N

Realiseret

2012

Indstillingsår

2013

Anvendelse

Bolig

Areal

Over 20.000m2