fbpx

Absalons Gård

Nænsom og respektfuld renovering af ikonisk bygning på Rådhuspladsen

Se mere

Absalons Gård

Nænsom og respektfuld renovering af ikonisk bygning på Rådhuspladsen

Læs projektets egen beskrivelse

Absalons Gård på Rådhuspladsen er en af de der ikoniske bygninger, med masser historie og sjæl.

Absalons Gård blev opført i 1901-1902 af arkitekt Vilhelm Fischer og blev oprindeligt opført som hotel Bristol.

Hotellet var ved opførslen en af Københavns mest luksuriøse og moderne bygninger, med svungne gavle, den store frontspice i baggården og det 50 meter høje kuppelformede tårn.

Hotellet lukkede sidenhen i 1917 og blev omdannet til kontorejendom.
Absalons Gård er stadig i dag kontorejendom, og et markant pejlemærke på Rådhuspladsen, med sin stueetage i kløvet granit og alle andre facader i håndstrøgne røde mursten.

Der kan ikke være to meninger om at der har været store visioner i spil, da bygningen i sin tid blev tegnet, og det gør sig i højeste grad også gældende på taget, hvor BYENS TAG & FACADE A/S som hovedentreprenør i samarbejde med rådgiver CEJ Ejendomsadministration og bygherre Savills Investment Management i 2022 renoverede og klimaoptimerede alle tagfladerne, herunder kobbertaget, den store frontspice ind mod baggården og skiftede både mansard- og flad tagene.
Alle 27 kviste blev derudover beklædt med ny kobber.

Solidt samarbejde

I renoveringsprojekt på Absalons Gård var samarbejdet mellem de forskellige parter afgørende for projektets succes. Fra starten af processen var der en åben dialog og en vilje til at dele viden og erfaringer på tværs af faggrænser, og roller. Arkitekter, ingeniører, entreprenører og håndværkere arbejdede tæt sammen og udvekslede løbende idéer og feedback. Dette skabte en kultur, hvor alle blev værdsat og hørt. Sparringen mellem de forskellige faggrupper var en nøglekomponent, der tillod os at udfordre hinanden konstruktivt og finde de bedste løsninger til projektets komplekse udfordringer. Vidensdeling var i den forbindelse også en central del af samarbejdet. Alle parter var villige til at dele deres ekspertise og erfaringer for at sikre, at vi udnyttede det fulde potentiale af vores samlede viden. Det gjorde det muligt for os at undgå unødvendige fejl, forbedre effektiviteten og holde flow i projektet som helhed, til trods for de udfordringer der opstod, navnlig på grund af ejendommens meget centrale placering. Koordineringen mellem de forskellige parter var også bemærkelsesværdig. Der var klare kommunikationskanaler, og alle parter var dedikerede til at holde sig ajour med tidsplaner og deadlines. Dette gjorde det muligt for os at holde projektet på sporet og minimere forsinkelser og uventede problemer. Alt i alt var tjener samarbejdet på Absalons Gård som et strålende eksempel på, hvordan en høj grad af kommunikation og et stærkt tværfagligt samarbejde kan bidrage til at skabe en smidig og succesfuld renoveringsproces. Ved at fokusere på sparring, vidensdeling og koordinering kunne vi sammen levere et resultat, der levede op til vores fælles høje ambitioner.

Faglig kvalitet

Absalons Gård præsenterer en mangfoldighed af tagtyper, herunder blandt andet kobber, tegl og skifer. På grund af tagets komplekse opbygning med mansarder, flade tage, tårne og spir har det været nødvendigt med ekstra opmærksomhed på kvaliteten af det udførte håndværk. Samtidig skulle der tages ekstraordinært højde for ejendommens historiske udtryk, herunder skulle de originale udsmykninger genskabes. De eksisterende kobberudsmykninger blev sendt til en jysk gørtler, der med udgangspunkt i de gamle udsmykninger, der lavede nye der ligner de oprindelige 1:1 i udtryk og udformning som de gamle. Det har hele vejen gennem, projektet været højeste prioritet at renovere og restaurer ejendommen med respekt for den originale bygningsstil. Især blikkenslagerarbejdet har skulle leve op til ekstremt høje standarder og krav. Med bygningens forskellige tagsider, tagtyper, frontspicer, kviste og tårne krævede det en blikkenslager med ekstraordinære færdigheder. Det var nødvendigt at tage hensyn til de forskellige materialers egenskaber og sikre, at installationerne blev udført præcist og holdbart. De tekniske løsninger og konstruktioner blev omhyggeligt projekteret og udført med en høj grad af håndværksmæssig kvalitet. Dette sikrede ikke kun et æstetisk tiltalende resultat, men også langvarig funktionalitet og holdbarhed for taget på Absalons Gård.

Parter bag projektet

BYENS TAG & FACADE A/S
Savills Investment Management
CEJ Ejendomsadministration

Yderligere information om projektet

https://byens.as/cases/absalons-gaard/

Sted

Vesterbrogade 37
1620 København

Fotos: BYENS TAG & FACADE A/S

Realiseret

2022

Indstillingsår

2024

Anvendelse

Erhverv

Areal

5.001-20.000m2