fbpx

Ågade 106

Læs projektets egen beskrivelse

Ågade 106 er en hjørneejendom med 10 beboelseslejligheder beliggende ud til et af Københavns mest trafikerede hovedstrøg.

Bygningen er opført i 1894 og har netop gennemgået en omfattende renovering fra kælder til kvist, med vægt lagt på energioptimering, udført under hensyntagen til ejendommens historie og bevaringsværdi.

Byggesagen er gennemført som en offentligt støttet byfornyelsessag med udskiftning af tag, restaurering af facader og indretning af tidssvarende boliger.

Restaureringen omfattede bl.a. udbedring af gadefacadens nedslidte udsmykning med nye specialfremstillede, glaserede formsten og ejendommens facader fremstår i dag som oprindeligt opført.

I forbindelse med renoveringen er der udført energioptimering af ejendommen hvor tag, etageadskillelser og vinduesbrystninger er blevet isoleret. Endvidere er vinduer udskiftet til højisolerende energivinduer og på taget er der installeret 40 m2 solceller, der dækker strømforbrug på ejendommens fællesarealer.

Istandsættelsen er et eksempel på hvordan det er muligt at indpasse moderne og energioptimerede boliger i en ejendom med respekt for ejendommens historie og bevaringsværdi.

Parter bag projektet

Ejer : Ejendommen Ågade 106 ApS
Rådgiver: Plan 1 arkitekter A/S
Entreprenør: Logik & Co
BvB
Projekt udført med støtte fra Område- og Byfornyelse, Center for Nye Anlægs Projekter, Byens Fysik, Københavns Kommune

Sted

Ågade 106
2200 København N

Realiseret

2014

Indstillingsår

2015

Anvendelse

Bolig

Areal

501-5.000m2