fbpx

Indstil dit bud på Danmarks bedste, bæredygtige renovering

03. jan 2022

Kender du et aktuelt renoveringsprojekt af høj kvalitet og betydning, som kan inspirere andre, og som fortjener at blive fremhævet som et godt eksempel? Så kan du indstille det til Renoverprisen 2022.

Fra i dag kan du indstille din favoritrenovering til Renoverprisen 2022. Og der er endnu bedre mulighed for at vinde i år: I anledning af Renoverprisens 10-års jubilæum uddeles der nemlig ikke én pris, men tre.

”I alle de år, vi har uddelt Renoverprisen, har der hvert år været grund til at glæde sig over den stolthed, som både nominerede og vindere har givet udtryk for. Det er netop kernen i prisen at give renovering anerkendelse ved at synliggøre de gode renoveringsprojekter. Så i anledning af 10-året uddeler vi ikke blot en hovedpris, men hele tre priser. Vi ønsker at give ekstra synlighed til bredden og forskelligheden indenfor renovering i håb om at forstærke oplevelsen af værdi i vores eksisterende bygninger. Det er vigtigt i forhold til den grønne omstilling,” siger Susanne Borenhoff, administrerende direktør i Grundejernes Investeringsfond.

De tre priser er inddelt i kategorierne bygninger, vi henholdsvis bor, oplever og arbejder i. Vinderen i hver kategori får en statuette og en check på 50.000, der går til hele holdet bag renoveringen, og som kan anvendes på f.eks. en fest for alle beboere eller brugere.

Bæredygtighed er hovedkriteriet 
Renoveringsprojekter, der har tænkt bæredygtighed ind i løsningerne, har en lidt bedre chance end andre for at tage årets Renoverpris med hjem. I 2022 vil bæredygtighed nemlig ikke blot være et af fem kriterier for at vinde, men være selve hovedkriteriet.

”Nu er det snart 10 år siden, vi uddelte Renoverprisen første gang, og vi har lært meget på de år. Ikke mindst, at de gode renoveringer også kan bidrage til at gøre fremtiden grønnere. Derfor fylder bæredygtighed med rette endnu mere i år.  Vi håber igen i år på at se en stor bredde blandt de projekter, der indstilles til prisen. For den gode renovering kan se ud og skabe værdi på mange måder – både økonomisk, klimamæssigt og kulturelt. Og den kan samtidig bidrage til at øge livskvaliteten for de borgere og brugere, der har deres gang i bygningen,” siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania.

Du kan nemt indstille dine favoritprojekter
Du kan nemt indstille et renoveringsprojekt her til og med den 1. marts 2022. Du vil blive guidet til, hvilken kategori dit projekt skal indstilles i. De nominerede projekter offentliggøres medio juni. Vinderholdene af de tre priser kåres ved en prisfest i september 2022.