fbpx

Her er de nominerede til RENOVER prisen

24. jun 2016

Seks renoveringsprojekter fra rundt omkring i landet er nomineret til RENOVER prisen 2016. Vinderen kåres d. 1. september.

179 indstillede renoveringsprojekter har været en tur under luppen hos RENOVER prisens nomineringsudvalg, der nu for fjerde gang har udvalgt de seks bedste renoveringsprojekter i Danmark.

De seks projekter er:
·       Vigerslev Allé Skole, Valby
·       Konstabelskolen, Købebenhavn
·       Magisterparken, Aalborg
·       Højbro Plads 4, København K
·       Kedelbygningen, Vejle
·       Ringkøbing Svømmehal, Ringkøbing

I arbejdet med at udvælge de nominerede projekter har nomineringsudvalget skullet vurdere projekterne i forhold til syv nomineringskriterier. Og nomineringsudvalgets formand, Gøsta Knudsen, er ikke i tvivl om, at det er de rigtige seks projekter, der er gået videre:

– Igen i år har vi oplevet et rekordstort felt og en stor spændvidde i de indstillede renoveringsprojekter. De nominerede projekter opfylder alle de kriterier, der kendetegner godt og eksemplarisk renoveringsarbejde, men de finder også hver især deres egne unikke spidskompetencer. Lige fra markant værdiforøgelse af udtjent industribyggeri til energitekniske finesser og blændende samarbejde under vanskelige forhold. Det er prisens formål at fremhæve ekstraordinær renovering til inspiration for andre, og der er masser at lade sig inspirere af blandt årets nominerede,  siger Gøsta Knudsen, formand for nomineringsudvalget og tidligere stadsarkitekt i Aarhus.

Et valgkollegie bestående af 70 udpegede personer fra byggebranchen skal nu udpege den endelige vinder ud af de seks nominerede. Henover sommeren vil kollegiets medlemmer stemme om, hvilket projekt der skal løbe med titlen som Danmarks bedste renovering 2016.

Vinderen kåres ved en stor fest på Langeline Pavillonen i København d. 1. september.