fbpx

165 projekter indstillet til RENOVER prisen

06. mar 2014

Indstillingerne til RENOVER prisen 2014 er væltet ind. 165 projekter – markant flere end sidste år – er det blevet til. Især bunken af kommunale, statslige og almennyttige renoveringsprojekter er vokset.

Nomineringsudvalget skal igennem en stor og forskelligartet bunke projekter, når de i løbet af de kommende måneder skal beslutte, hvem der skal nomineres til RENOVER prisen. De indstillede projekter tæller både boliger, institutioner og store kulturbyggerier, men også mere kuriøse bud på renoveringer. Et gammelt tissehus er fx taget i brug af en skovbørnehave, et fælleshus er blevet udstyret med en kæmpe spejlfacade og et fyrtårn er forvandlet til et rekreativt åndehul på Bornholm.

Antallet af indstillede projekter er vokset markant siden sidste år, hvor der blev indstillet 107 projekter til prisen. Der er blandt andet markant flere kommunale, statslige og almene projekter blandt indstillingerne. Det har været et særligt fokus for RENOVER prisen 2014 at tiltrækker flere af denne type projekter, da der mangler gode eksempler på, hvordan vi fremtidssikrer de bygninger, der danner de fysiske rammer om vores velfærdssamfund. Og med flere end 70 indstillinger i førnævnte kategorier, er der omfattende inspiration at hente, når stat, kommuner og almene boligforeninger i fremtiden skal kaste sig ud i renoveringsprojekter.

De næste tre måneder skal nomineringsudvalget vurdere alle indstillede projekter på baggrund af syv nomineringskriterier og udvælge, hvem der skal nomineres til prisen. De nominerede offentliggøres d. 20. juni 2014.

Se alle indstillede projekter her.

Læs mere om nomineringsudvalget her.

Læs mere om nomineringskriterierne her.